Sutra se zatvaraju 16. Večeri pasionske baštine u Drnišu

- 7. travnja 2017.

Dokumentarnim filmom Ljiljane Bunjevac Filipović „Zvjezdan” o fra Zvjezdanu Liniću,sutra se zatvaraju 16. Večeri pasionske baštine u Drnišu.
Projekcija filma će se održati sutra, 8. travnja u dvorani NP Krka s početkom u 20 sati. Podsjetimo, u dva tjedna koliko su trajale Večeri pasionske baštine posjetitelji su imali priliku vidjeti bogat glazbeno-scenski, likovni, filmski i literarni program. Hvarsko pučko kazalište predstavilo nam 25. ožujka predstavom koja je stara više od pet stoljeća.
Drniška publika imala je priliku pogledati i pasionsku baštinu imotske krajine te uživati u korizmenim pjesmama u izvedbi zbora ‘Bijaćka vila’ iz Kaštela i Gradskog pjevačkog zbora Neuma iz Drniša. Otvorena je i izložba slika drniškog župnika fra Damira Čikare, koja je izazvala velik interes Drnišana, nakon čega je u Župi sv. Petra Siverić održan nastup župa Neretvanskog dekanata. Ovog tjedna imali smo priliku poslušati i korizmeni koncert Pučkih pivača Donji Kaštili i Dječjeg zbora Grdelini.
16. večeri pasionske baštine odvijale su se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš, Župe Gospe od Ružarija Drniš, te Župe sv. Petra iz Siverića uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Grada Drniša, Javne ustanove NP Krka i HDS ZAMP-a.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian