Sutra počinje program obilježavanja Dana Općine Promina

- 20. srpnja 2017.

Ovu nedjelju, 23. srpnja Općina Promina obilježava 134. obljetnicu utemeljenja. Program obilježavanja počinje sutra javnom tribinom. 
Tribina na temu demografije izabrana je iz razloga što je to gorući problem ruralnih područja u čitavoj Hrvatskoj kojoj se u Općini nastoje othrvati kazao je načelnik Budanko i dodao:
{play}images/audio2/Budanko-dan-opcine1.mp3{/play}

Na kojim projektima po tom pitanju Općina radi:
{play}images/audio2/Budanko-dan-opcine2.mp3{/play}

Nakon tribine sutra s početkom u 21sat Kazališna radionica „Mali meštar” izvest će dramsku igru za djecu Braće Grimm „Sretni Ivica”.
Svečani program obilježavanja Dana Općine održat će se u subotu 22. srpnja. U 17.30 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja Golubica u Mratovu, a potom i kod spomen obilježja Golubica u Oklaju. U 18 sati će se služiti svečana misa u župnoj crkvi sv. Mihovila. Nakon mise slijedi mimohod od crkve do spomen-sobe žrtvama Domovinskog rata gdje će biti odrješenje u spomen na 68 prominskih žrtava Domovinskog rata, civila i branitelja. Nakon što u središtu Oklaja izaslanstva polože vijence i zapale svijeće kod središnjeg spomen križa, u Domu kulture u 20 sati započet će svečana sjednica Općinskog vijeća i akademija uz prigodan umjetnički program u kojem nastupaju Klapa „Drniš” i tenor Hrvoje Marić. U 21 sat predviđen je zajednički domjenak.

U nedjelju, 23. srpnja, na sam Dan Općine na sportskom igralištu Žagra u Oklaju od 18 sati održat će se finale turnira u košarci za djecu, a od 20 sati i finalni susreti malonogometnog turnira branitelja.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background