Sutra 2. Drniški gradski izazov

- 9. kolovoza 2018.

Prije godinu dana održao se prvi Drniški gradski izazov. Održane su  dvije amaterske utrke jedna za djecu i jedna za odrasle. Ova utrka zamišljena je kao zabava i razonoda za građane u sportskom pakiranju, a sutra će se u Drnišu održati drugi po redu Drniški gradski izazov. Start i cilj utrke biti će na gradskom trgu Poljana.

Radi se o gradskoj utrci, a trkači se prijavljuju kao ekipa od tri člana. Nikola Perlić iz Planinarskog društva Promina kazao nam je više o ideji ovog događaja i kako je došlo do organiziranja ovakve utrke.

-Ovo je jedan mali doprinos našem gradu, da upotpunimo Drniško kulturno ljeto. Uspjeli smo organizirati jednu utrku ovakvog tipa. U samu rutu smo ukomponirali sve povijesne lokalitete, prirodne krajolike i vjerske objekte.

Ruta kojom će trčati odrasli duga je pet kilometara sa 124m visinske razlike. Utrka za djecu bit će dosta kraća, a radi se o ruti duljine 1200 metara. Nikola Perlić najavio nam je ovogodišnji Drniški gradski izazov.

-Ovu godinu organiziramo drugi po redu “Drniški gradski izazov”. Prošlu godinu smo imali jako lijep odaziv, 42 djece i 9 tročlanih ekipa u gradskom izazovu za odrasle. Sutra 10. kolovoza u 19 sati je start gradskog izazova, a svi koji se misle prijaviti i doći trčati, neka dođu najmanje pola sata ranije radi prijava.

Želja organizatora je pružiti građanima na izbor jedno aktivno poslijepodne u Drnišu, kako bi proveli vrijeme u aktivnostima i zabavi. Prijave za sudjelovanje su besplatne, a započinju u 18 i 30.


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background