Sudjelujte u duatlonu Miljevci – Trbounje

- 2. lipnja 2016.

I Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije bila je partner Gradu Drnišu na projektu “Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka”. Uspješno je odradila projektnu aktivnost uređenja biciklističkih staza u Trbounju i na Miljevcima za što je utrošeno gotovo 100.000 eura.

Unatoč velikim oborinama u listopadu prošle godine zbog kojih su se odužili i radovi na uređenju, staza je u ožujku ove godine zablistala posve novim izgledom – nasuti su dijelovi uništeni od kiše, postavljene su table i putokazi, uređeni suhozidi . Biciklistička staza duga je nešto više od 50 km, od toga oko 30 km su asfaltne ceste.

Biciklistima je najprivlačniji makadamski dio koji u dužini od 3 km prolazi Miljevačkom ekonomijom od OPG Skelin do Crkve Sv. Petra i Pavla u Širitovcima, te dionica od Širitovaca prema i kroz Trbounje duga 12,5 km. Dio staze u Trbounju s uređenih pet turskih bunara od kojih njih tri su s česmama za vodu, te klupama za odmor svakako je najatraktivniji dio. Ujedno u neposrednoj blizini je i arheološko nalazište Crkvina. Višestruke su mogućnosti nude za korištenje ove biciklističke staze ne samo profesionalcima već i rekreativcima, pješacima, obiteljima s djecom,…

Nova biciklistička staza Miljevci –Trbounje otvara se u subotu 04. lipnja u 09.00 sati kada u Skelinima startaju biciklisti u sklopu duatlon trke. Biciklisti voze do Čupića gdje startaju trkači. Na duatlonu Miljevci – Trbounje biciklirati će se 17 kilometara po makadamu i asfaltnim cestama, a trčati 3 kilometra poljskim stazama.

Predviđene su tri grupe natjecatelje: muškarci, žene i grupna kategorija koja može biti mješovita u kojoj su jedan biciklist/ica i jedan trkač/ica. Očekuje se da će utrka trajati 60-90 minuta, duž staze na više mjesta natjecatelje očekuje okrjepa, a najbolje na cilju kod bunara Jasikovac medalje i pehari.

Prijave su u tijeku, dosada je prijavljeno više od 15 natjecatelja.

Požurite i prijavite se kako se sutra i na sam dan natjecanja ne bi stvarale gužve.

Prijave: ivan.jurkovic@rra-sibenik.hr ili 095 394 1146.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian