Sudbina u rukama Kaštela

- 23. travnja 2009.

Nakon ispadanja Alkara iz A- 1 lige košarkaša, još su manji izgledi DOŠK-a da se i u idućoj sezoni natječe u A- 2 ligi – skupina Jug. Naime, sada ovise o plasmanu ekipe Kaštela koja igra kvalifikacije za ulazak u A- 1 ligu. Ako Kaštelani postanu prvoligaši, DOŠK će i u idućoj sezoni biti drugoligaš. U slučaju neuspjeha momčadi Kaštela, drniški košarkaši ispadaju u niži rang, odnosno B- 1 ligu. Kvalifikacije za A- 1 ligu započinju 25. travnja, a prvi susret momčad Kaštela igra na svom parketu protiv Čakovca. U drugoj utakmici sastaju se riječki Kvarner i Vrijednosnice OS iz Darde , dok su treći par Šanac Karlovac i Kraljevica. Trener Kaštela Predrag Kruščić izjavio je kako je Kvarner glavni favorit, samo treba vidjeti koliko su njegovi igrači mentalno čvrsti da se nakon igranja u A- 1 ligi podrede ovim kvalifikacijama.
– Naša momčad je idealan spoj mladosti i iskustva, ali uz napadačku igru koja nas je krasila tijekom cijele sezone u A- 2 ligi, moramo popraviti i obranu koja nam u kvalifikacijama ne bi smjela biti rak – rana jer će, po mom mišljenju, upravo obrana odlučivati o novim prvoligašima- rekao je Kruščić, a prenosi košarka.hr
Hoće li DOŠK i u idućoj sezoni biti član A- 2 lige – skupina Jug, saznat ćemo najkasnije 30. svibnja, kada završavaju kvalifikacije, a do tada će oči drniških ljubitelja košarke biti uprte u nastupe momčadi Kaštela, čiji plasman je DOŠK-u ostao jedini spas nakon očajne drugoligaške sezone.

KK Kaštela
foto: arhiva


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian