Student Jure Ivić Gradu Drnišu poklonio interaktivnu turističku kartu grada

- 11. ožujka 2011.

Drniš je dobio svoju prvu turističku kartu, i to interaktivnu, koja je nastala kao stručni rad drniškog studenta geografije Sveučilišta u Zadru, Jure Ivića.

Zahvaljujući ovom poklonu mladog Ivića Gradu Drnišu, po prvi puta svaki gost, izletnik ili turist o znamenitostima koje bi valjalo obići i pogledati u Drnišu može saznati jednim klikom na računalu bilo gdje u svijetu. Naime interaktivna karta je dostupna svima koji imaju internet te na svom računalu instaliran Google Earth preglednik a već je postavljena na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Drniša. Klikom na pripadajući izbornik postavljen uz kartu znatiželjnici odabiru željeno odredište, a zatim pojedinačnim označavanjem lokacije ili objekta, isti se prikazuju na karti.

Na kartu je ucrtana većina ulica, javne ustanove, kulturne znamenitosti, spomenička baština, crkve, informacije vezane uz promet i turizam, trgovine i restorani, banke i bankomati.
Karta pruža mogućnost da gosti svoje putovanje isplaniraju unaprijed  jer omogućuje pretraživanje Drniša po ulicama, adresama, raznim djelatnostima i točkama interesa.

“Prednost interaktivne u odnosu na topografsku kartu, je u njenoj dostupnosti širokom krugu ljudi bilo gdje u svijetu, te u tome što se na interaktivnoj karti podaci u svakom trenutku mogu mijenjati i nadopunjavati”, kazao je Jure Ivić na prezentaciji projekta u Gradskom muzeju Drniš.

Interaktivne karte imaju mnoge turističke zajednice u Hrvatskoj no Turistička zajednica Grada Drniša prva je sa ovakvim načinom prezentacije,
“Drniška turistička zajednica na ovaj način prati trendove i prilagođava se gostima i posjetiteljima”, kazala je direktorica ureda Ana Lokas, naglašavajući kako je cilj turistima bilo gdje u svijetu koji imaju namjeru posjetiti drniški kraj dati osnovne informacije te ukazati na točke interesa.

Dvadesetpetogodišnji Jure Ivić na geografiji je položio sve ispite i očekuje da će diplomirati na jesen, čime će steći titulu magistra struke geografije. Nakon zadnjeg položenog ispita vratio se na rodne Miljevce i upravo piše diplomski rad na temu “Prirodne i geografske značajke Nacionalnog parka Krka”. Kad stekne diplomu nada se pronaći posao negdje na području Šibensko kninske županije.
Ujedno je i predsjednik Savjeta mladih Grada Drniša i pokrenuo je niz inicijativa za koje se nada, kako kaže, da će poboljšati život mladih u Drnišu.

jure_3

jure_2

jure_1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

O jeziku XII. put


Prethodna objava

O jeziku XI. put


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian