Sto tisuća kuna za sanaciju krovišta Meštrovićeve škole u Otavicama

- 6. lipnja 2011.

Sa sto tisuća kuna Općina Ružić ima namjeru ove godine sanirati krovište stare Meštrovićeve škole u Otavicama kako bi je barem djelomično spasila od propadanja.

Riječ je o zaštićenom kulturnom dobru, djelu velikog kipara Ivana Meštrovića.

– Objekt je u privatnom vlasništvu, dijeli se na preko 30 osoba. Kroz narednih mjesec dana u planu je održavanje izvanredne tematske sjednice općinskog vijeća na koju ćemo pozvati sve relevantne strane kako bi se eventualno postigao dogovor što sa vrijednom Meštrovićevom ostavštinom koja već desetljećima, zanemarena, propada, kazao nam je Dalibor Durdov zamjenik načelnika Općine Ružić.

Sredstva su osigurana o okviru Programa javnih potreba u kulturi za 2011. godinu, teškog 252.500 kuna a kojeg je općinsko vijeće usvojilo na svojoj zadnjoj sjednici. Najviše novca namijenjeno je za zaštitu objekata kulture 190.000 kuna.

Osim novca za sanaciju škole u Otavicama i 30.000 kuna predviđeno je za sanaciju izvora Banovača, te 60.000 kuna za izradu glavnog projekta obnove Doma u Kljacima.

Muzejima Ivana Meštrovića petropoljska općina donirati će 12.500 kuna, dok će 10.000 kuna iz općinske blagajne biti izdvojeno za donaciju Radio postoji Drniš.

Za kulturno umjetničke manifestacije i djelovanje društava predviđeno je 40 tisuća kuna.

skola_mestrovic_otavice


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian