Stiže novih 5 milijuna kuna za hostel, uređenje puta kroz Prominu, biciklističke staze …

- 19. svibnja 2018.

Gradu Drnišu je odobreno iz EU fondova 4 milijuna i 765 tisuća kuna bespovratnih sredstava za financiranje projekta ‘Natura Drniš – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000’. Ukupna vrijednost projekta je 5.606.793 kune.
Kroz taj projekt do kraja 2019. godine se planira uređenje pješačko-biciklističke staze Promina u duljini od šest kilometara, te postavljanje signalizacije i urbane opreme cijelom dužinom staze, zatim uređenje hostela u staroj školi u Bogatićima Miljevačkim za smještaj 20 osoba, kao i nabava još dva terminala za iznajmljivanje bicikala i to četiri brdska i 8 električnih bicikala
Osim infrastrukturnih aktivnosti, projektom su planirane i brojne edukativno-informativne aktivnosti, poput izrada aplikacija, izrada interaktivnih slikovnica na temu očuvanja prirodne baštine i zaštite okoliša, edukativne radionice za djecu na temu održivog razvoja prirodne baštine, volonterske radionice gradnje suhozida, pastirskih koliba ‘bunja’ i obnove ‘guvna’, radionice uređenja lokvi i okoliša, te postavljanje kamenih klupa, izradu zajedničke web stranice za sve pružatelje smještajnih i ugostiteljskih usluga na drniškom području, postavljanje tabli, oznaka, te brojne ostale promotivne i informativne aktivnosti.

Cilj ovog projektnog prijedloga je da se putem valorizacije prirodne baštine poveća broj posjetitelja u Drnišu i lokalitetima pod zaštitom ekološke mreže NATURA 2000, odnosno njihova potrošnja na ovom području koja bi za rezultat imala razvoj i povećanje gospodarskih aktivnosti lokalnog stanovništva. Osmišljavanjem posjetiteljskih sadržaja i definiranjem infrastrukture posjetitelja se usmjerava kroz prirodnu baštinu i potiče organizirano posjećivanje s provođenjem pratećih edukativnih sadržaja.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava planirano je u utorak 22. svibnja 2018. godine u Drnišu, kako je najavljeno, u nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra Predraga Štromara, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabriele Žalac i ravnatelja SAFU-a Danijela Petrica.

Tom prigodom u Drnišu bit će potpisani i ugovori za realizaciju projekata Šibensko kninske županije i Grada Šibenika.

Potpisivanje ugovora održati će se u velikoj gradskoj vijećnici sa početkom u 13 sati, uz izravan prijenos u programu Radio Drniša.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background