Stipendija za 15 mladih Zagorana

- 30. prosinca 2014.

Foto: Općina Unešić

U prostorijama Općine Unešić danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodijeli stipendija studentima sa područja općine. Temeljem objavljenog Javnog poziva za dodjelu novčane potpore redovnim studentima u akademskoj godini 2014./2015 stipendije će prema kriterijima dobiti 15 studenta. U kratkom obraćanju stipendistima načelnik Živko Bulat je istaknuo kako Općina i ove godine nastavlja sa stipendiranjem studenata s uvjerenjem kako napredak Općine Unešić uvelike će ovisiti o mladima koji se školuju, uz želju da se nakon školovanja i vrate u svoj kraj.

Po prvi put stipendije su dobili : Antonija Sučić, Josip Burić, Marija Maleš, Glorija Maleš, Mile Topić, Petra Sučić i Ana Paula Pranić. Od prošlogodišnjih stipendista, studenta viših godina studija, stipendije nastavljaju primati :Marko Bučević-Radić, Sanja Babić, Ivan Višić, Katarina Paić, Frane Babić, Marko Maretić, Nikolina Maretić i Hana Maretić. Većina ih studira na splitskom Sveučilištu i Veleučilištu Šibenik.

Svečanosti potpisivanja Ugovora uz načelnika Živka Bulata i studente nazočili su i zamjenik načelnika Valentin Pranić i predsjednik općinskog vijeća Općine Unešić, Ante Božić. Sredstva za studenske potpore osigurana su u proračunu u iznosu od 60.000 kuna. Studenti će do kraja akademske godine primati po 500 kuna mjesečno.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background