Bogat i raznovrstan program u susret Božiću u Drnišu

- 23. prosinca 2014.

Foto: PUO Drniš

U susret Božiću bogat i raznovrstan blagdanski program pripremljen je u Drnišu mahom u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš uz potporu Grada Drniša. Uz to programi su organizirani u školama te Dječjem vrtiću, kao i u susjednim mjestima Unešiću, Čavoglavima, na Miljevcima.

Blagdanski program u samom gradu započeo je gostovanjem zadarskog kazališta Dragon koje je za djecu Dječjeg vrtića Drniš izvelo predstavu „Božićna priča” ,dok za učenike srednje škole u Kazalište Merlin iz Zagreba izvelo je predstavu” Don Quijete.

Protekle nedjelje 21.prosinca upriličena su čak tri događaja. Najprije u glazbenoj školi najmlađe Drnišane razveselila „Božićna čarolija” uz dolazak Djeda Mraza i podjelu darova u izvedbi „Šarenog svijeta” iz Karlovca. U istom prostoru navečer održan je koncert neobičnog naziva „Hm..koncert-koncert kojemu se nitko nije mogao sjetiti imena”koji su zajednički pripremili mladi glazbenici iz Šibenika,Vodica i Drniša. Nastupile su sopranistice Andrea Paić i Jelena Pletikosa, violinistica Dajana Rak,klarinetist Roko Radeljak i Borna Erceg za klavirom.

Tradicionalni božićni koncert u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš održao se iste večeri u crkvi Gospe od Ružarija. Nastupili su Gradski pjevački zbor Neuma, Dječji zbor Grdelini i gosti mješoviti zbor Slovenskog kulturnog društva „Triglav” iz Splita. I Gradski puhački orkestar prigodni koncert božićnih skladbi izveo je u nedjelju prije večernje mise, ispred crkve sv. Ante.

Danas su također dva programa. Tako naši osnovci , iz osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog , kraj godine i ujedno kraj prvog polugodišta obilježili su prigodnim programom u susret Božiću i Novoj godini. Tijekom prijepodneva u predvorju škole organizirana je prodajna izložba ukrasa i drugih radova učenika škole koji su osnovali školsku zadrugu pod imenom „Smrika”. Ujedno pripremljena je i božićna predstava u sportskoj dvorani škole za učenike i roditelje od prvog do petog razreda.

Večer je u znaku drniške FRAME koja pod motom”Nađi vremena za darivanje, dan je prekratak da bi bio sebičan” u 18 sati u koncertnoj dvorani osnovne glazbene škole „Krsto Odak” organizira božićnu humanitarnu lutriju. Sav prikupljeni novac ide za pomoć dvjema oboljelim majkama iz naše župe za liječenje od raka.

U prigodnom programu uz framaše nastupit će i dječji zbor ”Grdelini” , te djeca iz grupe ”Ivančice” Dječjeg vrtića Drniš koja će izvest igrokaz ”Put u Betlehem”.

Tiketi lutrija stoje 10 kn . Iz FRAME Drniš pozivaju vjernike i građane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

Foto: POU Drniš

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background