Starta veliki projekt „Razvoj turizma u rubnim područjima NP Krka“- vrijedan 632.000 eura

- 16. lipnja 2014.

Među deset projekata koji su danas dobili konačno zeleno svjetlo za bespovratna sredstva iz fonda EU je i drniški projekt „Razvoj turizma u rubnim područjima NP Krka”.

Foto: arhiva

Riječ je o jednom od najvećih projekta što će se u turizmu realizirati na našem području, a koji će se najvećim dijelom financirati sredstvima iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA III c. Evo što nam je neposredno nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, kazao gradonačelnik Josip Begonja:

{play}audio/begonja_160614_1.mp3{/play}

Ovim projektom želi se razvijati i promovirati turistička ponuda temeljena na izvornosti i atraktivnosti područja uz Nacionalni park, kroz uređenje kulturnih i rekreacijskih lokaliteta, te razvoj i podršku nositeljima turističkih djelatnosti, poput obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Osnovni cilj projekta je potaknuti poduzetništvo i novo zapošljavanje kroz razvoj turizma-kazao nam je gradonačelnik Josip Begonja:

{play}audio/begonja_160614_2.mp3{/play}

Planirane aktivnosti uključuju: rekonstrukciju stare mlinice na Čikoli i prilaznog puta od drniške Gradine,uređenje, označavanje i izrada smartphone aplikacije za 54 kilometra biciklističkih staza na području Miljevaca i Trbounja, uređenje i opremanje 40 lokacija u kanjonu Čikole za slobodno penjanje, istraživanje i konzerviranje, pipremu za posjet turista špilje Štrikinica u kanjonu Čikole, te uređenje 10 km ruta za kanjoning, vidikovac, parking i šetnice nad donjim tokom Čikole, te izgradnju zip line-a. Projekt se mora realizirati za 18 mjeseci, do konca ljeta gradonačelnik Begonja očekuje da će se okončati stručno ekipiranje i sam proces javne nabave te da bi realizacija mogla započeti u rujnu.

Ugovor što je danas potpisan ,jedan je od pet ugovora što ih je u posljednjih 40-tak dana potpisao Grad Drniš , ističe gradonačelnik Drniša:

{play}audio/begonja_160614_3.mp3{/play}

Uz Grad Drniš ugovore su danas potpisali i županijska Javna ustanova regionalna razvojna agencija za uređenje objekta u sklopu nekadašnjeg vojnog objekta , vrijedan milijun i 300.000 eura te Grad Šibenik za uređenje tvrđave Barone. Više od 40 posto danas odobrenih sredstva usmjerit će se na Šibensko-kninsku županiju.

FOTO: MRRFEU


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background