Smrt pred vratima drniške hitne

- 17. srpnja 2013.

Rano jutros ispred zatvorenih vrata Dežurne službe drniškog Doma zdravlja,preminuo je 61-godišnjak iz mjesta Gradac. U tim trenucima dežurni tim, koji je bio u noćnom dežurstvu, bio je na intervenciji u Oklaju. Iako mu je u pomoć vrlo brzo priskočio jedan građanin, nesretnom muškarcu nije bilo spasa.

Inače, osoblje Dežurne službe Doma zdravlja Drniš višekratno je upozoravalo, kako je samo pitanje dana kada će se dogoditi tragičan slučaj, što otvara pitanje organizacije ustroja službe, unutar svakodnevne zagušenosti intervencijama na širokom prostoru bivše općine Drniš.

Pri tome valja istaknuti, kako je nerijetko do sada u takvim trenucima prebukiranosti, na ispomoći bila policija ili bi pacijenti hitno preusmjeravani u Knin ili Šibenik. Od ravnatelja drniškog Doma Zdravlja Milana Matića nismo uspjeli dobiti izjavu, a Tomislav Jukić, ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Šibensko – kninske županije o ovom tragičnom slučaju je kazao kako preminuli nije zvao hitnu pomoć već je na klupi ispred Doma zdravlja čekao svoju doktoricu obiteljske medicine. Najvjerojatniji uzrok smrti je srčani udar, a nakon žurnog povratka hitne službe s terena već bilo je kasno.

PRIOPĆENJE PU ŠIBENSKO-KNINSKE

Danas, 17. srpnja oko 6.40 sati , po dojavi građana, policijski službenici Policijske postaje Drniš su u Drnišu u Ulici Josipa Kosora zatekli mrtvo tijelo 61-godišnjaka s područja Drniša. Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku je obavljen očevid kojom prilikom nisu pronađeni tragovi nasilja, niti vidljive vanjske ozljede koje bi upućivale da je smrt posljedica kaznenog djela. Tijelo preminulog je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik.

 

                                                                                            NAČELNIK        

                                                                                             Ivica Kostanić      

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian