Dođite na 5. Radio pijacu 2013.- noćni sajma tradicije i običaja drniškog kraja

- 19. srpnja 2013.

foto: ArhivaSajam što ga je Radio Drniš pokrenuo prije četiri godine radi poticanja kulturnog nasljeđa – zanata, običaja i gastronomije ovog podneblja, a sve koristeći nove tehnologije i mogućnosti medija danas je tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.

‘Radio pijaca’ zamišljena je i kao mjesto susreta, druženja, istraživanja, otkrivanja, razmijene iskustava, znanja i vještina. Sve to odvijati će se i ove godine na štandovima gradske tržnice, na kojima će brojne udruge, obrtnici, majstori i umjetnici predstaviti sebe i svoje proizvode, demonstrirati neke stare zanate i običaje, a folkloraši zaojkati i zaplesati.
Stotinu je izlagača bilo na protekla četiri sajma, a za ovogodišnji već je svoj dolazak najavilo 20 proizvođača zdrave hrane i tradicijskih proizvoda, te 12 KUD-ova i udruga koje se bave očuvanjem naših običaja sa šireg prostora naše i susjednih županija.
Na bancima naše pijace naći će se brojne rukotvorine, ukrasni i uporabni predmeti, kozmetički eko proizvodi, džemovi, likeri, slastice ….

Uz poneki ‘bićerin’ travarice, orahovice, višnjevače i medice, “fetu” pršuta i sira, fritule i uštipke – Radio Drniš nudi vam da i ovo ljeto bar jednu večer doživite čari kupovanja i druženja na starinski način. No, uz trgovačku priču, jer riječ je mahom o malim obiteljskim gospodarstvima i obrtima, naš sajam krije i one neispričane ljudske pričekoje vam donosimo kroz razgovore sa izlagačima u izravnanom prijenosu na Radio Drnišu od 21 do 24 sata.

“5. Radio pijaca” se, kao i protekle četiri godine, održava u susret proslavi drniškog zaštitnika i Dana grada, ove godine i u susret obljetnici oslobođenja Drniša – 3. kolovoza 2013. Svi koje žele mogu nam se još uvijek priključiti.
Proizvođači suvenira, umjetničkih i autohtonih proizvoda, obiteljska gospodarstva i obrtnici, svi vi koji proizvodite rakije, likere, med, kolače, tradicionalna jela, domaće čajeve i sve ono što uistinu predstavlja ekološki zdravu hranu – dođite. Pozivamo i vas sakupljače starine koji cijene povijest, da nam se pridruže i izlože predmete koji nisu odavno u uporabi, stvari iz prošlih stoljeća koje su s vremenom postale suvišne, a na sreću nisu završile u smeću već u vašim rukama. Dakako da poziv važi i za kulturno umjetnička društva i skupine koje rade na očuvanju naše baštine i tradicijskih običaja – pokažite svoja kola i napjeve.

Svi koji želite oživjeti drniški sajam priključite nam se na našem sajmu ”5.Radio pijaci 2013.”- 03. kolovoza 2013. od 20 sati, bit će te nam dragi gosti.
Za sudjelovanje i sve dodatne informacije javite se na brojeve telefona: 022/888 080 ili putem E-maila: direktor@radiodrnis.hr.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background