Sinoćnjim koncertom završene ovogodišnje Glazbene večeri u crkvi sv. Roka

- 10. rujna 2016.

Foto: Josip Živković

U finom, opuštenom ozračju sinoć su u crkvi sv. Roka koncert održale pijanistica Mia Elezović i sopranistica Arijana Marić Gigliani. Bio je to posljednji nastup u ovogodišnjem nizu Glazbenih večeri u crkvi sv. Roka organiziranih u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Drniš, Župe Gospe od Ružarija i Gradskog pjevačkog zbora „Neuma”.
Naizgled mala crkvica nudi obilje potencijala za manifestacije poput ove, ako je suditi po zadovoljstvu i reakcijama ovogodišnjih i prošlogodišnjih izvođača i publike koja redovito dolazi na koncerte. Pijanistica Elezović i sopranistica Gigliani, čiji je program bio sastavljen od skladbi i pjesama domaćih i stranih autora, bile su doista oduševljene prostorom u kojem su nastupile kazavši kako je “izvrstan, jako akustičan i inspirativan” te da je “publika i kontakt s njom jako ugodan”.
Dirigentica Gradskog pjevačkog zbora “Neuma” i jedna od suorganizatorica manifestacije Jelena Prpa kazala je kako je koncepcija programa promijenjena u odnosu na prošlu godinu; naime, 2015. su koncerti održani tri večeri prije trodnevnice sv. Roka, dok su ove godine održavani nakon blagdana, u razmaku od nekih tjedan dana između svakog od njih, u vrijeme kad je u Drnišu manje javnih događanja. Ovo je po komentarima publike, kako navodi Prpa, bolje rješenje te će se s ovakvim rasporedom vjerojatno nastaviti i naredne godine.
Ukoliko se ova manifestacija održi u godinama koje slijede, a zašto su stvoreni dobri temelji, drniška će publika (i tko god bude rad gost) svako ljeto u jednom nesvakidašnjem, intimnom prostoru imati prilike uživati u izvedbama koncertnih majstora. Bilo bi lijepo da to postane tradicijom.

Foto: Josip Živković


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian