Sinjanke pobjednice turnira u balotama u Drnišu!

- 12. lipnja 2017.

U organizaciji Udruge žena Sv. Roko Drniš i ove je godine održano tradicionalno druženje balotašica.

Udruga žena ‘Sv. Roko’ dogodine slavi svoju 15. obljetnicu rada i djelovanja, a utemeljena je 2003. godine upravo kao boćarski klub, sa željom da se žene druže i rekreiraju uz balote.

No s vremenom druženje drniških žena pretvorilo se u nešto više i danas su jedna od najaktivnijih drniških udruga.
Žene iz udruge pokrenule su više humanitarnih i drugih akcija, radionica i tribina, štoviše moglo bi se reći kako im je danas osnovna djelatnost njegovanje kulturne baštine i tradicijskih zanata .

Udruga žena ‘Sv. Roko’ sudionik je i niza manifestacija i sajmova što su organiziraju na drniškom području i Šibensko kninskoj županiji, a nerijetko i na sajmovima u susjednim županijama.
Udruga se bavi i edukacijom žena kroz tribine, radionice i seminare.

Sve to na rade na volonterskoj osnovi.

Dvadesetak aktivnih žena, različitih profesija i svjetonazora svih ovih godina složno djeluju, i uvelike doprinose svome gradu!
U suradnji sa Ministarstvom kulture organizirale su tečaj vezenja za žene, unaprijedili izradu tradicionalne drniške kape, te u suradnji s Muzejima Ivana Meštrovića izradili prepoznatljive drniške suvenire.

Sa drugim drniškim udrugama pokrenula je i Projekt “SUVEZ” – uključivanje žena u održivi razvoj ratom pogođenih područja kojeg je financirala Europska unija.

Prošlog vikenda u Drnišu se tako okupilo sedamdesetak žena odnosno 19 ekipa! Turnir je otvorio gradonačelnik Drniša Josip Begonja. 

Zabave, pjesme i dobre spize bilo je u izobilju. 
Pobijedila je ekipa ‘Sinj 1’, drugo mjesto osvojila je ekipa ‘Umri muški’ iz Razvođa, a treće ‘Sermudove lole’ Primoštena.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background