Silvija Sunara i Roko Radeljak u zanimljivom projektu ‘Grupe 9’ iz Šibenika

- 23. svibnja 2019.

Likovna udruga iz Šibenika ‘Grupa 9’, koja okuplja slikare, kipare, dizajnere s akademskim obrazovanjem kao i istaknute umjetnike s dugogodišnjim umjetničkim stažem, pripremila je novi projekt. U kvartu Galera u Ulici svetog Krševana u blizini poznate palače Galera i Galerije sv. Krševana, do nedjelje 26. svibnja održavaju niz programa: izložbe na otvorenom, radionice, koncerte, sve sa namjerom oživljavanja tog lijepog šibenskog kvarta, pomalo zapostavljenog dijela Šibenika.

Otvorenje manifestacije, kojom se potiču kulturni događaji u gradskoj jezgri izvan turističke sezone, te koja je dio projekta Turističke zajednice Grad Šibenika “Idemo do grada” upriličeno je danas.

Skriveni šibenski kvart Galera na četiri dana pretvoren je u mjesto susreta, u ulicu umjetnika i kreativaca.
Za vrijeme trajanja akcije posjetiteljima se dijele i sadnice cvijeća i ekološki prihvatljive torbe za kupovinu s logom koje će posjetitelji na radionici oslikavanja tekstila moći i sami dodatno oslikati te ponijeti kao suvenir.

U programu sudjeluje i akademska slikarica iz Drniša Silvija Sunara poznata posebno po svojim mozaicima pa tako u petak i subotu  25. i 26. svibnja sa početkom u 11:00 sati vodi i Radionicu staklenog mozaika.

Dok u subotu, 25. svibnja u 12:00 sati u Galeri će nastupiti nagrađivani drniški klarinetist Roko Radeljak, poznat među ostalim kao autor glazbe za kazališnu predstavu ‘Leda’.

Sudionici ‘Grupe 9’ su: Jokić Predrag, Silvija Sunara, Ante Bergam, Vladimir Mihoković Miha, Kristina Mihoković, Ivana Kovačić Skroza, Ana Polić Pavlinović, Zvonimir Vila, Katarina Urem, Duje Kođoman, Borko Čelar, Zdenka Bilušić, Antonija Modrušan.

FOTO: Facebook Silvija Sunara


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian