Rujan u Drnišu započeo s nevremenom

- 2. rujna 2014.

Jako grmljavinsko nevrijeme s tučom veličine oraha obilježilo je prvi rujanski dan u našem kraju. U prvim jutarnjim satima ponedjeljka nevrijeme je zahvatilo područje grada Drniša i prigradskog naselja Badnja, te dio područja gornjeg Siverića.

Foto: Arhiva

Ostaci nevremena : polomljenije grane, nanosi i do 10-tak centimetara na ulicama i led vidljivi su bili po cijelom gradu. Većina raslinja ostalo je bez lišća ,a kolike su štete na vinogradima , voćnjacima i povrtnjacima tek se treba ustanoviti. Isto područje podsjetimo stradalo je od tuče i u ožujku ove godine kada je na zahtjev drniškog gradonačelnika Josipa Begonje, župan Goran Pauk proglasio elementarnu nepogodu. U gradskoj upravi očekuju prijave šteta . A zbog učestalih vremenskih nepogoda na ovom našem području poljoprivrednicima se savjetuje da na vrijeme osiguraju svoje usjeve.

Kako doznajemo u upravi drniškog pogona Dalmacijavina plantažni vinogradi u Petrovom polju nisu pretrpjeli oštećenja. Nevrijeme je zaobišlo taj dio Petrova polja kao i područje Miljevaca, Promine i drniške Zagore gdje nije bilo tuče. U Zagori je krupe bilo potom tijekom prijepodneva ,no u Općini Unešić nisu imali informacija o mogućim štetama.

Prema podacima iz Crometea u Drnišu je palo 44 litre kiše po metru četvornom. Kiša i grmljavinsko nevrijeme uzrokovalo je poteškoće i u prometu osobito na državnoj cesti Drniš-Muć-Split budući je veliko nevrijeme nakon Drniš pogodilo i susjedno mućko područje.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background