Rođendan Radio Drniša

- 27. studenoga 2015.

Foto: Radio Drniš

Radio Drniš danas slavi svoj 43. rođendan. U eteru se po prvi put začulo “Ovdje Radio Drniš” 27. studenog 1972.

Od tada se 43 godine bez prekidanja unatoč Domovinskom ratu, okupaciji drniškog područja i progonstvu, svakodnevno oglašava jedini drniški radio. Osim što se sluša, Radio Drniš zadnjih deset godina se i čita.

Danas naš program na drniškom području i susjednih dalmatinskih županija i Like slušatelji mogu pratiti uživo preko odašiljača s vrha Promine, a zahvaljujući novom digitalnom dobu bez granica i putem interneta na osobnim računalima ili mobilnim uređajima diljem svijeta. Uz to informacije iz drniškog kraja uz fotografije s događaja što ih prate novinari Radio Drniša mogu se čitati na našoj web stranici i facebooku.

Među najdugovječnijim smo lokalnim radio postajama u Dalmaciji, pa i u Hrvatskoj, s lokalnim informativnim programom, originalnim emisijama s prvenstveno lokalnim temama, domaćim i stranim glazbenim hitovima i najčitanijim drniškim internet portalom. Podjednako zanimljivi, otvoreni i dostupni svim generacijama slušatelja, svima koji svakodnevno očekuju i traže provjerenu, pravodobnu i objektivnu lokalnu informaciju.

Zacijelo najvažnije razdoblje u povijesti Radio Drniša su četiri ratne godine. Sve to vrijeme Radio Drniš djelovao je s područja unešićke Zagore, mijenjajući više lokacija i za odašiljač i privremeni studio te je cijeli rat bio izvor informacija za drniške prognanike i branitelje na crtama bojišnice, ali i za one koji su ostali na okupiranom području. Iz oslobođenog Drniša nakon akcije Oluja oglasio se već 7. kolovoza 1995. godine.

Za doprinos u Domovinskom ratu ratna redakcija Radio Drniša dobila je posebnu povelju-zahvalnicu, a djelatnici su odlikovani Spomenicom Domovinskog rata 1991. te medaljama Bljesak i Oluja. Dok za ukupni doprinos informiranju građana drniškog područja Radio Drniš nagrađivan je i od nekadašnje Općine Drniš i Šibensko-kninske županije.

Svim slušateljima ovim putem želimo zahvaliti na povjerenju sve ove 43 godine, uz poziv ostanite i dalje s nama na frekvenciji od 89 Mhz , slušajte svoj radio i sudjelujte u kreiranju njegova programa.

Uz naš 43. rođendan slušateljima danas u eteru donosimo prisjećanje na neke od emisija koje ste rado slušali u programu u zadnjih 20-tak godina.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background