Rezultati prijevremenih izbora po naseljima

- 28. siječnja 2013.

Josip Begonja novi je gradonačelnik Grada Drniša. HDZ –ov kandidat na jučerašnjim prijevremenim izborima dobio je 1918 glasova birača, 869 glasova više od HNS-ove Vlatke Duilo koja je dobila tisuću i 49 glasova.
Za Josipa Begonju glasovalo je 65 posto a za Vlatku Duilo 35 posto birača.
Od ukupno 7 tisuća 652 birača, glasovalo je 3 tisuće 059 ili 40,6 posto Drnišana.
Nevažećih listića je 92.

Gradonačelnik Josip Begonja rođen je i odrastao u Drnišu. Ima 51 godinu. Oženjen je i otac troje djece. Sudionik je Domovinskog rata. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, magistrirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen je kao viši inspektor u Ministarstvu financija, Poreznoj upravi Šibenik. Dugogodišnji je član HDZ-a, trenutno obnaša dužnost predsjednika drniškog Gradskog ogranka HDZ-a, te člana predsjedništva Županijske organizacije HDZ-a Šibensko – kninske županije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Drniša je diplomirani ekonomist Nikola Lovrić. Ima 59 godina, rođen je na Miljevcima u Kaočinama. Oženjen je i otac jednog djeteta. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Komercijalni je direktor i zamjenik predsjednika Uprave drniške tvrtke GIRK Kalun gdje je zaposlen od 1980-te godine. Predsjednik je Grupacije proizvođača vapna Hrvatske. Također je dugogodišnji član HDZ-a. Prije Josipa Begonje bio je predsjednik gradskog ogranka HDZ-a. U više navrata bio je član Poglavarstva Grada Drniša, član Županijske organizacije HDZ-a kao i drniški gradski vijećnik.

 

prijevremeni-naselja


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian