Josip Begonja (HDZ) pobjednik prijevremenih izbora

- 27. siječnja 2013.

Na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Drniša pobjedu je odnio HDZ-ov kandidat Josip Begonja.
Prema prvim privremenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva za HDZ i Begonju glasovalo je 1918 ili 65 % Drnišana, a za kandidatkinju HNS Vlatku Duilo 1049 ili 35 %. Od ukupno 7652 upisanih u biračke spiskove, glasovalo je 3059 ili 40,6 posto Drnišana. Nevažećih listića je 92.
HDZ se tako na vlast u Gradu Drnišu vraća nakon osam godina.

Krajem studenoga prošle godine izbore je raspisala Vlada RH nakon što je Ministarstvo uprave donijelo odluku o provođenju izbora nakon smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je umro 6. listopada 2012. Kandidate za današnje prijevremene izbore istaknuli su HDZ i HNS.

Izborni stožer HDZ-a

Josip Begonja, predsjednik je Gradskog vijeća gdje HDZ ima sa koalicijskim partnerima većinu, ujedno je predsjednik Gradske organizacija HDZ-a. Njegov zamjenik bit će Nikola Lovrić, bivši prvi čovjek drniškog HDZ-a.
Nakon objave rezultata Josip Begonja kazao je: “HDZ imao je uspone i padove, ali ova stranka uvijek kad je najteže zna naći put. Današnja pobjeda je putokaz ne samo za grad Drniš nego i sve sredine u Šibensko-kninskoj županiji gdje HDZ nije na vlasti. Ovo su bili predizbori za ono što nas očekuje u svibnju, naš program kojim smo išli pred birače nije bio za dva mjeseca koliko će trajati ovaj mandat, već za naredne četiri godine”, kazao je u programu Radio Drniša Begonja.

Rezultate glasovanja u izbornom stožeru HDZ u Drnišu pratili su i šibensko –kninski župan Goran Pauk, članica Predsjedništava HDZ-a, kninska gradonačelnica Josipa Rimac, predsjednik ŽO HDZ i saborski zastupnik Ante Kulušić, kao i gradonačelnici i načelnici županijskih gradova i općina u kojima je HDZ na vlasti.

Kandidatkinja drniške organizacije HNS-a za gradonačelnicu Vlatka Duilo, koja se lani priključila HNS-u, od godine 2005. u dva mandata, bila je zamjenica gradonačelnika s Nezavisne liste, pokojnoga Ante Dželalije. I prije službene objave rezultata priznala je poraz i čestitala pobjedniku Begonji te najavila svoju ponovnu kandidaturu na predstojećim redovnim lokalnim izborima u svibnju, kada će HNS istaknuti listu za Gradsko vijeće Drniša.

-“Došli smo u Drniš da ostanemo, ovo je za nas početak političke borbe na ovom prostoru, moguće je da u narednim izborima zajednički s nekim u koaliciji istaknemo svoje kandidate za lokalne izbore. Ovog trenutaka jedina jaka oporba HDZ -u Drnišu je HNS. Ovo je bila borba političkog Davida protiv političkog Golijata, jer ovdje HDZ ima jako uporište”, kazao je Petar Baranović predsjednik županijskog HNS i zastupnik u Saboru RH.

Podsjetimo, HDZ koji je imao apsolutnu vlast u Drnišu od prvih demokratskih izbora. Izgubio je vlast nakon što je pokojni Ante Dželalija zbog nesuglasica s drniškim HDZ-om, 2005. godine na izbore izišao sa svojom nezavisnom listom. Te je godine dobio i većinu u Gradskom vijeću, a na zadnjim izborima na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika Drniša pobijedio je Josipa Begonju, koji je pak predvodeći lisu HDZ-a za Gradsko vijeće dobio najviše mandata.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background