Rekreacija, zabava i uživanje na Promini sa planinarima

- 25. listopada 2019.

Planinarsko društvo Promina iz Drniša, koje je prošle godine obilježilo 80. obljetnicu djelovanja ove nedjelje 27. listopada 2019., proslaviti će još jedan Dan društva.

Organizirano planinarenje u Drnišu datira od 1938. godine kada je osnovano Hrvatsko planinarsko društvo Moseć, dok Planinarsko društvo Promina pod današnjim imenom osnovano je u prosincu 1958. godine.

Povodom Dana društva drniški planinari pripremaju prigodne izlete te druženje u Planinarskom domu, jednom od najljepših u Dalmaciji, zahvaljujući drniškim planinarima koji volonterski sa ljubavlju ulažu svoje vrijeme i trud i njegovo  održavanje i daljnje napredovanje.

Naša Promina je umrežena planinarskim stazama i putovima na kojima se moguće diviti geomorfološkim fenomenima poput špilje Liluše, fosilnim nalazištima, prekrasnim pogledima s vidikovaca. Pogled s vrha Čavnovke pruža najbolji pogled ali i na manjim visinama može se uživati u pogledu na Kornatsko otočje i kanjone rijeka Krke i Čikole.

Planinari organiziraju u nedjelju tri uspona od najjednostavnije rute za građane koji se žele samo malo prošetati i uživati u prirodi do zahtjevnih ruta za kondicijski spremnije planinare.

Potom i zajednički ručak  i druženje u domu oko 14 sati a nisu zaboravili ni na igre za djecu i rekreativce.

Najavljeno je lijepo i sunčano gotovo ljetno vrijeme pa Promina ove nedjelje neka bude vaša destinacija za dobar provod i dobar odmor od svakodnevnice.
Drniški planinari poznati su kao dobri domaćini.
Evo rasporeda:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian