Rekordna akcija darivanja krv – odazvalo se čak 89 Drnišana, među njima 20 maturanata

- 11. ožujka 2016.

Foto: Josip Živković

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Drnišu bila je jedna od najuspješnijih akcija u povijesti organiziranog darivanja krvi u našem gradu. Dobrovoljnoj akciji darivanja krvi koju je Gradsko društvo Crvenog križa Drniš organiziralo po prvi put u prostorijama drniške srednje škole „Ivan Meštrović” odazvalo se čak 89 Drnišana, među njima dvadesetero novih darivatelja, drniških maturanata. Prikupljeno je ukupno 72 doze krvi, svoju krv uspješno je darovalo 18 žena i 54 muškaraca. Zbog velikog odaziva akcija je trajala pet sati pa su djelatnici Odjela za transfuzijsku medicinu KBC Split imali pune ruke posla.

Od 20 novih darivatelja, većinom maturanta gimnazije i ekonomske škole, krv su mogli dati:Luka Šišak, Antonio Matić, Alen Ćorić, Roko Buzov, Antonijo Mazalin,Tomislav Matić, Emerencijana Cigić, Barbara Pulić, Paula Marin, Anđela Marin, Ante Šindilj, Antonio Radas i Ema Čupić.

Darivanju su se odazvali i drniški rekorderi u darivanju krvi: Anton Vukučević koji je krv darovao 87 puta, Hrvoje Tomić s više od 70 darivanja, Željko Vukušić, Mario i Tomislav Ožegović s brojkom od 60 i više darivanja krvi te Gorka Buljević, apsolutni rekorder među Drnišankama koja je svoju krv nesebično dala 49 puta.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Drniša Vinka Badžim zahvalila je svim građanima koji su se odazvali akciji i školi na ustupljenim prostorima, istaknuvši značaj tog plemenitog čina i važnost populariziranja davalaštva među mladima. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background