Danas u emisiji Kamen na kamenu: Eko radionice

- 12. ožujka 2016.

Foto: Marija Lojić

Javna ustanova Nacionalni park Krka već petu godinu za redom organizira eko radionice i predavanja u Drnišu i Skradinu u sklopu projekta „Znanjem do očuvanja”, a s ciljem razvoja svijesti o potrebi razvrstavanja, ponovnog korištenja i recikliranja upotrijebljenih materijala.
Na prvoj radionici održanoj početkom ovog mjeseca naše sugrađanke su imale priliku učiti raditi domaće kreme za lice. Radionica je održana u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka” iz Knina. O suradnji s NP Krka, tajnica Ekološke udruge „Krka” Inga Kukolj:
„S NP Krka imamo izvrsnu suradnju oni su nam pomagali u brojnim projektima poput projekta čišćenja Krke, Festivala ruralne kulture. Jedni drugima kad radimo razna događanja dolazimo na radionice tako i ovog puta pozvali su nas i mi smo se odazvali.”

Druga po redu radionica u sklopu istoimenog projekta održana je sinoć u Drnišu. Građani koji su prisustvovali radionici imali su priliku čuti o važnosti očuvanja sjemenja u cilju čuvanja ukupne genetičke raznolikosti naših usjeva kao dijela baštine te su ujedno mogli razmijeniti sjemenje koje imaju. Radionicu je vodila Sunčana Pešak iz udruge ZMAG iz Zagreba koja je za Radio Drniš kazala:
„Ljudi su čuvali sjeme u vlastitim vrtovima kako bi ga imali za iduću sezonu. I to je danas također jako bitno bez obzira što sjemenja ima u raznim trgovinama. Ovo sjeme što se prodaje nije naše autohtono sjeme i uvijek je bolje čuvati lokalne sorte zbog toga što su prilagođene specifičnostima ovoga kraja.”

Emisiju Kamen na kamenu možete poslušati danas u 13. 30 sati.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian