Reciklažno dvorište u Drnišu: izložba, javna tribina i obilazak za kraj provedbe projekta

- 17. travnja 2019.

Jučer je u predvorju kino dvorane u Drnišu otvorena izložba dječjih radova od recikliranog materijala, koje su djeca izradila na radionicama u sklopu projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša”. U okviru projekta su se organizirale četiri radionice za djecu nižeg uzrasta pod nazivom “Otpad nije smeće” i četiri radionice pod nazivom “ART reciklaža” za djecu višeg uzrasta.

Izložba je otvorena do četvrtka 18. travnja od 11,30 do 13,30 sati.

Prije otvaranja izložbe djeca iz Dječjeg vrtića Drniš i Osnovne škole “Antuna Mihanovića Petropoljskog” su uživala u predstavi “Eko jeka i čarobna planeta”.

Građani Drniša pozivaju se na završnu javnu tribinu i predstavljanje projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša“ koji će se održati u četvrtak 18. travnja 2019.  godine. 

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

Ukupna vrijednost projekta je oko 3 milijuna i 220 tisuća kuna a sufinancira se 85 % ukupno prihvatljivih troškova.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta čime će se postići povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količina otpada koji će se odlagati na odlagališta. Kroz projekt sprovedene su i brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i djeci.

U 12,00 sati sutra u Velikoj gradskog vijećnici planirana je završna javna tribina u okviru informativno – edukativnih aktivnosti na projektu, te završna prezentacija projekta, a u 13,00 sati obilazak reciklažnog dvorišta u Drnišu.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background