Reagirala i Klapa Drniš – nije istina da kucaju samo na gradska vrata

- 25. siječnja 2018.

Osjećajući se prozvanima od strane gradonačelnika Drniša Josipa Begonje, u njegovim izjavama na portalu Radio Drniša, vezano uz udruge koje djeluju u kulturi, a koja za svoj rad sredstva ne bi trebala tražiti samo iz gradskog proračuna nego i iz drugih izvora financiranja, reagirala je danas i klapa Drniš.

Riječ je navodima iz teksta: Od ministarstva kulture 700 tisuća kuna za drniške programe u 2018.

U svom priopćenju navode: ‘Nakon što smo na vašim stranicama pročitali izjave gradonačelnika Begonje, morali smo reagirati i poslati vam dokaze koji demantiraju iste. Smatramo da se u javnom prostoru trebaju nalaziti samo provjerene informacije, a ne razne obmane i laži koje ne dolikuju mjestu gradonačelnika koji se umjesto da se prema svim našim, a zapravo i svojim udrugama, ponaša zaštitnički i radi sve u svojoj moći da nam pomogne kako bismo očuvali kakve takve tragove “kulture” našeg grada, on radi sasvim suprotno, kritizira sve nas bez pokrića’, navodi se u priopćenju Klape Drniš kojeg smo primili na redakcijski mail.

Skupa sa priopćenjem dobili smo i prijave za financijsku pomoć koju su za svoj program rada tražili 2015. i 2016. godine od Šibensko kninske županije ali su oba puta odbijeni, te ujedno i zamolbu za financijsku pomoć koju su tražili od Grada Šibenika iz veljače 2016. godine a za financijsku pomoć za snimanje spota za pjesmu ‘Krka’ – ali su također odbijeni.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background