Bogat i zanimljiv program ‘Noći muzeja’ u Drnišu

- 24. siječnja 2018.

Bogatim, zanimljivim programom Gradski muzej Drniš i ove godine priključuje se manifestaciji ‘Noć muzeja’ koja se diljem Hrvatske održava ovoga petka 26. siječnja.
Izložba “Krka u oku istraživača: rijeka u sedam priča”, prezentacija povijesti sporta u Drnišu, kreativna radionica, igraonice za djecu, gastro i foto kutak te nastup benda ‘Dernis Jam’ dio su programa kojeg nikako ne bi trebali propustiti.

  • 18:00 sati

Otvorenje izložbe “KRKA U OKU ISTRAŽIVAČA: RIJEKA U SEDAM PRIČA”, autorica: Dobrila Zvonarek
Izložba je nastala u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Javne ustanove “Nacionalni park Krka” i Gradskog muzeja Drniš. Izložbu će vam približiti ravnatelj muzeja Joško Zaninović, dr. sc. Drago Marguš u ime NP Krka i Dobrila Zvonarek kao autorica.
Zanima vas kako su izlgedali prvi posjetitelji Krke?! Da vam ožive vrijeme kraja 19. i početka 20. stoljeća potrudi će se glumci odjeveni u raskošne krinoline i frakove, sa šeširima i cilindrima te ostalim modnim dodacima iz toga vremena.

  • 19:00 sati

DJEČJE KREATIVNE RADIONICE
1. izrada dalmatinske kape
2. izrada sovica od prirodnih materijala
3. izrada povijesnih kostima

  • 19:30

Prezentacija POVIJESTI SPORTA U DRNIŠU
Viši kustos Gradskog muzeja Drniš Davor Gaurina pripremio je kratak presjek razvoja sporta i rekreacije na širem drniškom području. Nakon njega mlade snage drniških sportskih klubova predstavit će sportove zastupljene u Drnišu te će najmlađima objasniti osnovna pravila najpopularnijih sportova. Nakon toga slijedi kreativna radionica te zabavne igre za najmlađe:
KREATIVNA RADIONICA – izrada rukometnoga sportskog terena i igrača od kartona te kolaž papira
IGRAONICA: antičke igre za djecu, pucanje slobodnih bacanja

  • 20:00 sati

Nastup benda “Dernis JAM”
Za glazbenu kulisu i dobar zvuk pobrinut će se drniški bend “Dernis JAM” koji će za vas cijelu večer svirati najpoznatije strane i domaće glazbene uspješnice.

**FOTO-kutak** – kako biste Noć muzeja 2018. zadržali u dugom sjećanju u gradskom muzeju pripremili su scenografiju opremljenu raznim rekvizitima da biste dobili inspiraciju za originalne fotografije, spremne za objavu na društvenim mrežama!

**GASTRO-kutak** – uz dobru zabavu ide i dobra hrana. Djelatnici Nacionalnog parka Krka za sve posjetitelje pripremit će ukusne i zdrave zalogajčiće po tradicionalnim recepturama.

Iz Gradskog muzeja Drniš poručuju Vam: Dođite i noćarite s nama, uvjerite se da su muzeji mjesta dobre zabave u ugodnome društvu, a vjerojatno ćete iz muzeja otići bogatiji za pokoju zanimljivu i zabavnu informaciju!


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian