Razvoj Grada i Županije zajedno će kreirati javni i privatni sektor

- 22. siječnja 2015.

Foto: Anita Vukušić

Radni sastanak što ga je na temu izrade nove Razvojne strategije Šibensko-kninske županije za razdoblje od 2016.-2020. godine u Drnišu organizirala gradska uprava, okupio je 30-tak gospodarstvenika, predstavnika javnih ustanova i udruga građana s drniškog područja.

Otvarajući skup gradonačelnik Josip Begonja naglasio je da manji gradovi, poput Drniša, ne trebaju imati svoju razvojnu strategiju već Plan ukupnog razvoja koji je u pripremi. Stoga su i uputili poziv da se sa svojim projektnim prijedlozima aktivno uključe i drniške tvrtke i ustanove kako bi se stvorila što kvalitetnija baza projektnih ideja koja bi bila sastavnica Plana ukupnog razvoja Grada Drniša ali i županijske Razvojne strategije. Josip Begonja:

{play}audio/begonja_220115.mp3{/play}

O izradi nove županijske Razvojne strategije govorio je Drago Matić ravnatelj Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko- kninske županije koja je regionalni koordinator za razvoj, istaknuvši kako je neophodno izraditi nekoliko strateških dokumenata od držane do lokalne razine. Država mora napraviti nekih 70 strategija razvoja, a paralelno sa razvojem državne strategije moraju se raditi i strategije županija te velikih urbanih sredina, kazao je Drago Matić,te dodao da će u izradu nove županijske Razvoje strategije biti će uključeni svi gradovi i općine :

{play}audio/drago_matic_220115.mp3{/play}

Matić ističe kako je osnovni problem što gotovih projekata nema, stoga i ovim skupovima po gradovima i općinama žele da od samog početka svi zajedno sa svojim projektima i idejama budu aktivno uključeni kako bi se znalo koji su to projekti objektivno i ostvarivi u narednih pet godina.

Cilj je da sve bude objedinjeno i onda kao takvo prezentiramo mjerodavnim institucijama, istaknuo je zamjenik drniškog gradonačelnika Nikola Lovrić i pozvao sve, a osobito privatni sektor da dostavi svoje projekte:

{play}audio/nikola_lovric_220115.mp3{/play}

Na skupu se potom moglo čuti kako projekata i ideja ima i u javnom i privatnom sektoru, od novih proizvodnih projekata GIRK Kaluna i Drnišplasta , Nacionalnog parka Krka, projekata socijalnog poduzetništva i zadrugarstva do potrebe novog prostora za gradsku knjižnicu.

Poručeno je kako Plan ukupnog razvoja Grada Drniša i županijska Razvojna strategija trebaju bi biti, prije svega, baza za zapošljavanje. Odnosno da se zaštiti postojeće stanje i pokažu stvarne potrebe i mogućnosti kako bi se ljudi vratili u drniški kraj.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background