Radovi na D33 Drniš – Siverić trajati će najmanje do konca godine

- 11. listopada 2019.

Na traženje redakcije Radio Drniša Hrvatske ceste u petak su se očitovale o radovima koji se izvode na državnoj cesti D33 Drniš – Siverić. Tražili smo od njih odgovore na pitanja zašto su probijeni rokovi i za kada je planiran završetak. Priopćenje koje smo dobili prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Radovi na rekonstrukciji vodovoda, izgradnji fekalne kanalizacije i javne rasvjete te izvanrednom održavanju državne ceste DC 33 na prolazu kroz grad Drniš, s uređenjem raskrižja sa nerazvrstanom cestom za Jabuku, započeli su 19.09.2018.godine s rokom izvedbe od 10 mjeseci. Radovi se izvode kroz tri ugovora i obuhvaćaju: Grad Drniš – izgradnja javne rasvjete, Komunalno poduzeće RAD d.o.o. Drniš – rekonstrukcija vodovoda i izgradnja fekalne kanalizacije, te Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb – izvanredno održavanje državne ceste DC 33 na prolazu kroz grad Drniš, s uređenjem raskrižja sa nerazvrstanom cestom za Jabuku, uz izgradnju oborinske odvodnje ceste, izgradnju nogostupa i izmještanje svih postojećih instalacija u cesti i cestovnom pojasu.

Kroz ove radove polagala se i plinska instalacija koja nije predmet navedenih ugovora, ali se omogućila izvedba kako se cesta ne bi naknadno raskopavala, te ovaj rad nije ušao u ugovorni rok izvođača.

Izvedbu predmetnih radova, te posebno fekalne kanalizacije pratilo je dosta nepovoljni vremenski uvjeti, kiša, te problem dubokih iskopa u zemljanom materijalu i ispunjenost kanala vodom. Kašnjenje je uvjetovalo kasniju izvedbu oborinske odvodnje i javne rasvjete. Kod izmještanja i ugradnje niza postojećih i novih instalacija (plinovod, vodovod, oborinska odvodnja, EE kabel, telefonija, svjetlovod, DTK instalacija i javna rasvjeta i to sve s novim priključcima) bilo je  potrebno, na dionicama od po cca 500 metara, u 6 ciklusa obavljati iskope, polaganje instalacija, zatrpavanje, uz istovremeno odvijanje prometa na predmetnoj dionici državne ceste. Na samoj državnoj cesti izvršena je izmjena cijele kolničke konstrukcije zbog problema loše nosivosti temeljnog tla.

Svi navedeni problemi tijekom izvođenja, uz povećani obim radova koje je bilo potrebno odraditi radi postizanja tražene kvalitete izvedenih radova, te izuzetno nepovoljni vremenski uvjeti i dugo kišno razdoblje,  uvjetovao je produžetak ugovornog roka. Kompletan završetak radova planira se do polovice prosinca 2019. godine, te se stanovnici, kao i svi sudionici u prometu mole za strpljenje.

Ovom prigodom želimo još jednom istaknuti da se na predmetnoj dionici državne ceste izvode sveobuhvatni radovi koji obuhvaćaju kompletno rješavanje komunalnih i infrastrukturnih problema, uz izvanredno održavanje državne ceste, a isti su ugovoreni od strane tri investitora: Grada Drniša, Komunalnog poduzeća Rad d.o.o. i Hrvatskih cesta d.o.o.”


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian