Narodna knjižnica Drniš i ove godine ima bogat program ‘Mjeseca hrvatske knjige’

- 14. listopada 2019.

“Mjesec hrvatske knjige” manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi, a moto je “U ritmu čitanja!”

Uoči početka manifestacije Narodna knjižnica Drniš organizira putopisno predavanje, a više nam je kazala ravnateljica Danijela Drezga:

 

Narodna knjižnica Drniš i ove je godine u sklopu manifestacije “Mjesec hrvatske knjige” pripremila bogati program za sve korisnike. U studenom će se održati predstavljanje monografije “Pozdrav iz zaboravljene Dalmacije” splitskog kolekcionara Igora Goleša. Riječ je o monografiji od 948 stranica u kojoj je skupljeno čak 1646 rijetkih razglednica 300-tinjak malih i velikih dalmatinskih mjesta, a koje su izdane u vremenu od 1893. do 1940. godine.

Drniška Narodna knjižnica je, kako nam je kazala ravnateljica Danijela, u dogovorima sa Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti i njihovim muzikolozima o terminu održavanja jedne večeri posvećene glazbi i velikom skladatelju Krsti Odaku.

Ovu godinu, u sklopu manifestacije “Mjesec hrvatske knjige” održat će se i tradicionalna akcija “Dani oprosta zakasnine”, kada će korisnici moći vratiti knjige bez naplate zakasnine. Također, organizirani su posjeti djece iz Dječjeg vrtića Drniš uz pričanje priča i edukativne radionice te akcije “Upoznajmo našu knjižnicu” za učenike drniške osnovne škole i područnih odjeljenja.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a glavni organizator Knjižnice grada Zagreba.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background