Radionica o Ivanu Meštroviću za osnovce s Miljevaca

- 9. svibnja 2014.

Najmlađi učenici osnovne škole iz Drinovaca danas su posjetili Mauzolej Ivana Meštrovića i drniški muzej gdje su sudjelovali na edukativnoj radionici o Ivanu Meštroviću pod nazivom „KORIJENI I KRILA: Meštrovićeva poVEZAnost sa zavičajem”. U duhu akcije Hrvatske turističke zajednice „ Volim Hrvatsku „ radionicu je organizirala Turistička zajednica Grada Drniša, u suradnji s Gradskim muzejom Drniš i Muzejima Ivana Meštrovića, a povodom Međunarodnog dana muzeja .Autorica i voditeljica radionice je muzejski pedagog Ivana Kurta, a ujedno je dio programa kojim se Muzeji Ivana Meštrovića pridružuju 19. muzejskoj edukativnoj akciji Hrvatskog muzejskog društva, pod nazivom (BEZ) VEZE. Ideja za ovogodišnju akciju proizašla je iz teme Međunarodnog dana muzeja 2014, pod nazivom „Museum collections make connections”.

Cilj je da kroz ovakve programe kod djece se potakne zanimanje za umjetničku baštinu našeg kraja, kako bi je naučili cijeniti i štititi, na njoj graditi vlastiti identitet i razvijati vlastitu kreativnost, ističe Josipa Čupić direktorica drniške turističke zajednice i dodaje:

{play}audio/josipa_cupic_090514.mp3{/play}

Josipa Čupić, ističe kako u se prvi dosjetili ovoj ideji i pokrenuli pravu malu lavinu ,jer u ponedjeljka ista radionica se organizira u Ružiću i Drnišu za djecu iz Splita i jednu područnu školu iz Knina.

Djeci s Miljevaca najprije je muzejski pedagog Ivana Kurta prezentirala Ivana Meštrovića njegov značaj i djela, potom ih je Antonia Tomić kustos pripravnik Gradskog muzeja Drniš upoznala sa Meštrovićevim radovima koji se nalaze u Drnišu. Nakon što su čuli priču i vidjeli radove Ivana Meštrovića djeca su na radionici u Gradskom muzeju crtala, slikala i modelirala u glini, gdje ih je posjetio i gradonačelnik Drniša Josip Begonja. Za svoj rad dobit će diplomu „Mali Meštar” a radovi miljevačke djece s ostalim dječjim radovima bit će i izloženi na Svjetski dan muzeja 18. svibnja u drniškom Muzeju i Galeriji Meštrović u Split. Evo kako su djeca doživjeli današnjoj radionici:

{play}audio/djeca_mauzolej.mp3{/play}

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background