Gradonačelnik primio tamburaše

- 9. svibnja 2014.

Povodom osvajanja još jednog odličja za drniške tamburaše i njihovu voditeljicu Milku Tomić prijam je danas organizirao gradonačelnik Josip Begonja. Tamburaški orkestar Krste Odaka prošlog mjeseca je na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku osvojio srebrnu medalju. Na festivalu na kojem sudjeluju četrnaest godina višestruko su nagrađivani, a ove godine Zlatna plaketa „Pajo Kolarić” izmakla im je tek za jedan bod.

Foto: Nino Matić

Uz čestitke našim tamburašima na još jednoj u nizu medalja na koje su nas navikli, gradonačelnik je iskoristio priliku da istakne kako je Drniš jedan od rijetkih gradova koji ima Tamburaški orkestar s dugim i uspješnim djelovanjem. Gradonačelnik Begonja:

{play}audio/josip_begonja_09052014.mp3{/play}

Sa osvojenih 11 zlatnih i tri srebrene medalja, naši mladi tamburaši su u vrhu tamburaške glazbe u Hrvatskoj što potvrđuje i struka,no raduje ih kad njihov trud prepoznaju i u gradu u kojem djeluju od 1975. Godine. Voditeljica orkestara Milka Tomić:

{play}audio/milka_tomic_090514.mp3{/play}

Među tamburaši koji su sudjelovali na natjecanju u Osijeku ove godine bio je poveći broj onih koji su prvi put nastupili na natjecanju,a među njima bila je i najmlađa 10-to godišnja tamburašica koja je dobila licitarsko srce na dar. Gradonačelnik Begonja uz čestitke članovima Tamburaškog orkestra uručio je danas i prigodne darove .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background