Radio Drniš danas slavi 40-ti rođendan!

- 27. studenoga 2012.

Radio Drniš danas slavi 40. rođendan.

Prvi put u eteru smo se oglasili 27. studenog 1972. godine i od tada do danas radio živi s građanima Drniša, prati sve događaje, te kao javni servis ima veliko značenje i u kulturnom životu grada i cijelog drniškog kraja.
Posebnu je funkciju imao za vrijeme Domovinskog rata koji je potvrdio značaj ove radio postaje, a zaposlenici dokazali svoju profesionalnost i odgovornost emitiranjem programa i u najtežim ratnim uvjetima. Četiri ratne godine Radio Drniš djelovao je iz Unešića mijenjajući više lokacija i za odašiljač i privremeni studio.
Cijeli rat bio je izvor informacija za drniške prognanike i za branitelje na crtama bojišnice, ali i za one koji su ostali na okupiranom području. Iz oslobođenog Drniša oglasio se već 7. kolovoza 1995. godine.
Za doprinos u Domovinskom ratu ratna redakcija Radio Drniša dobila je posebnu Povelju – zahvalnicu, a djelatnici su odlikovani Spomenicom Domovinskog rata 1991., te medaljama Bljesak i Oluja. Nakon rata Radio Drniš se prilagodio tržišnoj utakmici ,no ne podliježući sveopćoj komercijalizaciji programa. Usvojene su i u tehnološki proces uvedene nove tehnologije, pa je danas program dostupan bez granica svima preko interneta.
Iako trenutno privređujemo u recesijskim uvjetima četvero djelatnika Radio Drniša s manjim brojem vanjskih suradnika, i dalje priprema najpouzdaniji informativni i zabavni program na ovom prostoru. Kao mali lokalni medij, svojom programskom orijentacijom i profesionalnom usmjerenjem, Radio Drniš ostao je podjednako zanimljiv, otvoren i dostupan svim generacijama slušatelja, posebice onima koji svakodnevno očekuju i traže provjerenu, pravodobnu i objektivnu lokalnu informaciju.

Radio Drniš je dobitnik nekoliko priznanja. Među ostalima za deset godina rad dobio je i nagradu tadašnje Općine Drniš, a ove godine Šibensko kninska županija na svečanosti Dana županije Radio Drnišu dodijelila je plaketu zbog četrdesetogodišnjeg neprekidnog djelovanja, uspješnog informiranja prognanika i branitelja u Domovinskom ratu te općeg doprinosa u razvoju društvenog života Drniša i okolice.

Radio Drniš jedna je od najstarijih lokalnih radio postaja u Dalmaciji.

Četrdeseta obljetnica bit će obilježena posebnim programom i emisijama od danas do 2. prosinca, a danas na sam rođendan Radio Drniša u koncertnoj dvorani drniške glazbene škole priprema se svečana akademija. Zbog ograničenog broja mjesta ulaz je samo sa pozivnicama ali uz izravan prijenos na 89 MHz.
U prigodnom kulturno -umjetničkom programu nastupit će više od 15 izvođača sa šireg drniškog područja, čiji je rad i djelovanje kroz svoj program afirmirao i Radio Drniš.
Nakon svečanosti upriličiti će se i završnica natjecanja ‘Rođendanska torta – drniška torta’, te prigodni domjenak.
Danas na rođendan Radio Drniša program uz nagradne igre odvijat će se do 22 sata.

Čestitke u našu redakciju te na facebook stranicu Radio Drniša stižu od jutra.
Zamjenica gradonačelnika Drniša Vlatka Duilo u svoje osobno ime na našem facebooku napisala je ‘Sretan rođendan, jedna od najvećih vrijednosti demokracije je sloboda govora, sloboda medija, zato ne štedite nas u Žutim minutama. Želim vam još puno rođendana’, navela je Vlatka Duilo.

Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Grada Drniša Josip Begonja u svojoj čestitci kazao je kako sloboda riječi i sloboda govora predstavljaju doseg demokracije jednog društva.
Begonja ističe kako je Radio Drniš svih ovih 40 godina rada bila promotor demokratskih tekovina, pa i onda kad su mnogi za izgovorenu riječ bili diskriminirani.
U nadi da ćete i dalje gajiti objektivnost i pravodobnost u svom radu u svoje ime, te u ime svih članova Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša čestitam Vam 40 godišnjicu uspješnog rada Radio postaje DRNIŠ, istaknuo je Josip Begonja.

Drniški župnik i definitor fra Petar Klarić čestitao je jubilej te zaželio da Radio Drniš i dalje bude ponos Drnišanima i svim slušateljima.

Logo


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background