“Uskrs ne prestaje zbunjivati svijet” – poručio mons. Ante Ivas

- 9. travnja 2012.

“Uskrs je glavni kršćanski blagdan, temelj vjere i nade svakom vjerniku”, stoji u poruci vjernicima drniškog dekana i župnika fra Bože Morića.

– “Na svakoj nedjeljnoj sv. misi ispovijedamo svoju vjeru moleći vjerovanje. Put do uskrsnuća nije za nikoga od vjernika nešto novo, jer se svaki rađa i jednom umre. Novo je ono što se poslije Isusova umiranja dogodilo i što je ponuđeno baš svakom čovjeku. Isus Krist je veza između Boga i uskrsnuća svakoga, baš svakoga ljudskoga tijela”, kazao je fra Božo koji je na svečanoj uskrsnoj liturgiji u Župnoj crkvi Gospe od Ružarija, a koju je Radio Drniš uživo prenosio na 89 MHz, pročitao poruku vjernicima šibenskog biskupa Ante Ivasa, u kojoj se među ostalim kaže:

“Svjedoci smo da uskrsni događaj, kako onoga jutra, tako i danas, ne prestaje zbunjivati i uzbuđivati ljude i svijet. I prijatelje i protivnike. I vlasti i suce i sile, mudrace i farizeje.., vjernike i nevjernike (ateiste i agnostike). Jedni su prestrašeni i zbunjeni, ali u uskrsnuću Isusovu naziru i nadaju se sigurnoj pobjedi uskrsne novosti: „Uskrsnu kako je rekao!” Drugi su prestrašeni i zbunjeni pred tom novošću. Plaćaju silan novac, podmićuju slabe i lakome, da šire lažne vijesti o Kristu i njegovoj Crkvi, pokreću svekoliku propagandu i agresivnu silinu medija da se to s Isusom proglasi iluzijom i prevarom… I da za sve to optuže njegove učenike, apostole i vjernike., kazao je šibenski biskup Ante Ivas na svečanoj uskrsnoj liturgiji u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku.

Vjernicima je mons Ante Ivas Uskrs čestitao riječima. “Čestitam vam, jer vjerujete, jer se ne bojite, jer se ne date zastrašiti ni obeshrabriti. Čestitam vam, jer se ničim ne date potplatiti, pokolebati ni zavesti. Jer ne želite biti izdajice, ni lažni svjedoci, ni nepravedni suci. Jer ne želite prezreti Kristovu Istinu, Put i Život. Jer ne želite zanijekati ni razapinjati svoga Boga i Učitelja. Ni probadati kopljem nevjere njegovo srce, ni srce njegove i naše majke Gospe marije. Čestitam vam jer vjerujete da u njegovom srcu ima mjesta za vas, za sve ljude i narode. Čestitam vam Uskrs, jer se, svim zlim silama i rastućoj propagandi nasuprot, oko Isusa živoga u njegovoj Crkvi, na spomen Uskrsloga, nedjeljom na svetim Misama okupljate. Čestitam vam, jer vjerujem da se sa Uskrslim Gospodinom trudite ljubiti i opraštati jedni drugima. Čestitam vam, jer unatoč svih ljudskih slabosti, snagom njegova Duha, ustrajete na čvrstim temeljima Božje Riječi i nepromjenjivim naravnim Božjim zakonima, graditi bolji svijet, u zajedništvu svojih obitelji, u solidarnosti i nesebičnoj suradnji sa svim ljudima dobre volje. I tako odgajate svoju djecu i mlade”.

I kardinal Josip Bozanić uputio je uskrsnu poruku vjernicima, koje je, čestitavši im Uskrs, pozvao na molitvu, naviještanje evanđelja, te odvažno i nesebično služenje drugome i dobru.

uskrsnice


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian