Prvog dana škole župan obišao drniške srednjoškolce

- 5. rujna 2016.

Povodom početka nove školske godine župan Goran Pauk posjetio je Srednju školu Ivana Meštrovića u Drnišu gdje se obratio srednjoškolcima i poželio im uspjeh u radu i stjecanju novih znanja.

– ‘Dragi učenici, danas počinje jedno novo razdoblje vašeg života, sada ste na neki način već donijeli odluku o vašem budućem pozivu. Siguran sam da ćete se ovog razdoblja u vašem životu sjećati cijelog života i zato uživate u svakom danu, razvijajte svoje sposobnosti i nadarenosti, učite i uvijek ostavite vremena za druženje s prijateljima. Poštujte svoje nastavnike a oni će vam uzvratiti najboljim i najkvalitetnijim znanjem’, rekao je župan drniškim srednjoškolcima.

U pratnji ravnatelja škole Ivana Zeljka, župan je zajedno s pročelnicom za prosvjetu Dianom Ercegović razgledao školu i obišao sve učenike.

Ravnatelj Zeljko napomenuo je da je ove godine manje učenika upisano, od prošlogodišnjih 316 ove godine školsku godinu upisalo je 292 učenika, te očekuje i daljnji pad jer su projekcije za iduće godine manji broj upisanih u osnovnim školama na području bivše općine Drniš.

Srednja škola Ivana Meštrovića obrazuje četverogodišnja zanimanja, a to su razredi gimnazije, elektrotehničara i ekonomista, te trogodišnja zanimanja, kombinirano prodavač i poljoprivredni gospodarstvenik, kombinirano elektro obrt (elektroinstalater i elektromehaničar) i strojarski obrt (bravar, automehaničar).

– ‘U prošloj školskoj godini upisanih je bilo 85 učenika u četiri razreda, a ove godine upisanih je 69 učenika u četiri razreda od kojih je gimnazijalaca 24, ekonomista 20, elektrotehničara 19, dva bravara i 4 poljoprivredna gospodarstvenika’, rekao je ravnatelj Zeljko.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian