PRVI SNIJEG ZABIJELIO DRNIŠKI KRAJ – SKRAĆENA OSNOVCIMA NASTAVA

- 28. siječnja 2014.

Gust snijeg koji je padao u velikom dijelu Dalmatinske zagore zabijelio je i naš kraj .Najviše ga je u području prominskih naselja , Miljevca i pojedinim dijelovima petropoljskog područja . Prvi snijeg donio je i prve nedaće .

Foto: Poslala slušateljica iz Miljevaca

Svim osnovcima drniške osnovne škole iza podne je prekinuta školska nastava. Zbog iznimno otežanih uvjeta na cestama najprije je jutros u 9 sati prekinuta školska nastava osnovcima s područja Općine Promina gdje je snježni pokrivač najveći ,a potom je prekinuta u Općini Ružić u osnovnoj školi Gradac. Kao i škole u Oklaju i Gradcu skraćeno su radila i odjeljenja dječjeg vrtića.

Na zahtjev prijevoznika i u dogovoru sa osnivačima , a kako bi svi učenici putnici sigurno stigli svojim kućama , Saša Kolombo ravnatelj osnovne škole Antuna Mihanovića Potropoljskog donio je odluku da svim učenicima ove škole danas školska nastava završava u 12 sati i 20 minuta.

U Unešiću , u školi Jakova Gotovca školska nastava se odvijala uobičajeno ,doznajmo od ravnatelja Živka Bulata. Tamo nema snijega i svi učenici redovno su jutros iz svih zagorskih sela došli na školsku nastavu. A nije bilo problema niti sa radom tamošnjeg dječjeg vrtića.

Inače drniški cestari dežurali su cijelu noć i već s prvim snijegom izišli su na teren na područje Promine, Miljevaca i Petrova polja.

Voditelj drniške nadcestarije Željko Bilać potvrdio nam je da imaju spremne četiri ekipe cestara koje spremno dočekuju i obilniji snijeg. Na vrijeme su se osigurali dovoljnim količinama tucanika i soli za posipanje cesta, kazao nam je Željko Bilać , dodavši što su prioriteti kad je riječ o uklanjaju snijega sa kolnika, pozivajući ujedno vozače da put odgode ukoliko nemaju zimsku opremu:

{play}images/audio2/zeljko_bilac.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background