Da se samo Drnišane pitalo HDZ bi ostao na vlasti

- 5. prosinca 2011.

izboriKukuriku kolacija SDP-HNS-IDS i HSU, osvojila je 80 mandata u novom sazivu Hrvatskog sabora, a koalicija HDZ-HGS i DC 47, zajedno s troje zastupnika dijaspore. Na trećem su mjestu sa po šest mandata, Hrvatski laburisti i HDSSB. Nezavisna lista Ivana Grubišića imat će dva zastupnika, a po jedan mandat osvojili su HSS i koalicija HSP dr. Ante Starčević i HČSP-a. U Sabor ulazi i osam zastupnika manjina. Kukuriku Koalicija, s natpolovičnom većinom, sama će formirati novu Vladu, koju će voditi predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

U 9. izbornoj jedinici koalicija HDZ – HGS, osvojila je 8, a Kukuriku koalicija 6 mandata u Saboru. Po tim rezultatima Šibensko-kninska županija imat će četiri zastupnika, jednog više nego u prošlom sazivu. U Sabor su ušli hadezovi kandidati Ante Kulušić i Goran Pauk, SDP-ov Franko Vidović i HNS-ov Petar Baranović.

Osim u 9. izbornoj jedinici, tradicionalnoj utvrdi HDZ-a, ta je stranka pobijedila još samo u 5-oj izbornoj jedinici koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Da se samo Drnišane pitalo HDZ bi ostao na vlasti.

Prema prvim neslužbenim podacima Hrvatska demokratska zajednica uvjerljivo je pobijedila na svih 25 biračkih mjesta na području Grada Drniša, ali i na području susjednih općina Promina, Ružić i Unešić.

Na području Grada Drniša HDZ je osvojio 2 tisuće i 215 glasova a Kukuriku koalicija 560.

Drugim riječima HDZ je osvojio 52.18 posto glasova a lijeva koalicija 13.18 posto. U samom Drnišu HDZ je osvojio 758 glasova, a Kukuriku koalicija samo 290. Izborni prag u Drnišu su prošli i HSLS koji je osvojio 417 glasova odnosno 9,81 posto te SDSS koji je osvojio 5,25 posto ili 223 glasa.

Od 7 tisuća 922 birača na području Grada Drniša glasovalo je 4 tisuće 350, odnosno odazvalo se 56 posto građana, objavilo je državno izborno povjerenstvo jutros u 9 sati.

Na području Općine Promina HDZ je osvojio 303 glasa a Kukuriku koalicija 90 glasova.

Odnosno HDZ je osvojio 51.97 posto glasova a Kukuriku koalicija 15.44 posto.

Glasovalo je 596 birača od 1.171 koliko ima na popisu.

Na području petropoljske općine HDZ je osvojio 46.07 posto glasova Kukuriku koalicija 23.58 posto. U Općini Ružić na izbore su se odazvala 843 birača od 1.598 koliko ih ima po popisu.

Na području Općine Unešić pobjedu je također odnio HDZ koji je osvojio 67.21 posto.

HSLS u Zagori je bolje prošao od Kukuriku koalicije ali osvojio tek 6.50 posto glasova dok je lijeva koalicija osvojila 5.89 posto. Privremeni su to podaci državnog izbornog povjerenstva od 9 sati.

U Šibensko kninskoj županiji HDZ je osim na drniškom području pobijedio još samo u Skradinu, Kninu i Rogoznici.

U Kninu je osvojio 45.28 posto glasova a Kukuriku koalicija 20.38 posto. SDSS je osvojio 14.76 posto glasova.

Glasači iz Srbije u Knin su stigli s 21 autobusom. Put im je bio besplatan, a troškove su pokrile udruge i asocijacije iz Beograda – potvrdio je kninski dogradonačelnik iz redova srpske nacionalne manjine, Željko Džepina.

U Šibeniku je pobijedila Kukuriku koalicija koja je osvojila 34.66 posto a HDZ 30.34 posto glasova birača. Nezavisna lista Stipe Petrine u Šibeniku je osvojila 11.99 posto glasova.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background