Provedeni izbori za predstavnike nacionalnih manjina

- 13. srpnja 2011.

izbori_manjine_2Predstavnici Srpskog narodnog vijeća uvjerljivo su pobijedili na nedjeljnjim izborima za vijeće i predstavnike srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji.

Svih 25 kandidata SNV-a izabrano je u vijeće, dok niti jedan od kandidata nezavisne grupe građana predvođene Đurom Rusićem, Boškom Kablarom i Dragoljubom Čupkovićem nije uspio dobiti dovoljan broj glasova za ulazak u vijeće.

“Ljudi su prepoznali politiku SNV-a, a izabrani će predstavnici nastojati gajiti dobre odnose s većinskim narodom koji su narušeni 90-ih godina” – kazao je predsjednik SNV-a Šibensko-kninske županije Petar Pašić.

Odaziv birača bio je jako slab, od ukupno 18.139 birača pripadnika srpske nacionalne manjine, glasovalo je njih 2.844.

U Gradu Drnišu na nedjeljnim izborima za predstavnike srpske nacionalne manjine glasovalo je 218 birača od ukupno tisuću i 155, izvijestili su iz gradskog izbornog povjerenstva.

Sa liste srpskog narodnog vijeća najviše glasova dobio je Ranko Beljan, ukupno 142.

U vijeće srpske nacionalne manjene Grada Drniša izabrani su i Milorad Ćosić, Miroslav Ćosić, Bogdan Jelić, Veljko Jelić, Rajka Kašić, Nikola Kirčkić, Ranko Kunac, Đorđe Lukavac, Branislav Miletić, Milan Mirčetić, Dušan Njegić, Dejan Paklar, Mira Petojević i Gojko Trampa.

Na izbore su izišli i predstavnici albanske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji od 334 birača glasovalo je samo njih 13, a izabrana je Fejzulla Ademi.

Za predstavnika slovenske manjine od 125 birača glasovalo je samo troje, a izabrana je Mira Knežević.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background