Prominjani u pripremama za 62. Prominske igre

- 14. travnja 2016.

U Oklaju su u tijeku završne pripreme za tradicionalne Prominske igre koje će se ove godine održati po 62. put. Na prostoru između Oklaja i Suknovaca, na tamošnjem hipodromu središnji je dio igara u pojedinačnim natjecanjima, dok grupna natjecanja su u središtu Oklaja.
Podsjetimo, kako pravila nalažu, pravo natjecanja imaju samo oni koji su prominskih korijena bilo po ocu ili majci. A odmjeravati će snage u starim pomalo zaboravljenim disciplinama: šijanju, bacanju kamena s ramena, potezanju konopa, balotama, juniori, seniori i veterani ogledati će se u trčanju, tu je i utrka biciklista, te malonogometni turnir. Najzabavnija i posebna uvijek bude utrka magaradi, a bez premca najatraktivnija je utrka konja. To su ujedno dvije discipline u kojima mogu sudjelovati i „furešti”, oni koji nisu korijenima iz Promine. Organizator Općina Promina pobjednicima uz diplome dodijelit će i novčane nagrade, vrijedne oko 16.000 kuna. Ove godine organizatori pripremaju i besplatne porcije graha za sve sudionike i goste.

Prominska fešta i proslava Praznika rada u večernjim satima nastavlja se u središtu Oklaja uz nastupe KUD-ova, te koncert popularnog Jasmina Stavrosa.

U susret ovogodišnjim Prominskim igrama, u subotu, 23. travnja 2016. u 19 sati u Oklaju bit će upriličeno svečano otvorenje Sportskog centra Žagra gdje će na uređenom osvijetljenom igralištu revijalnu malonogometnu utakmicu odigrati veterani Promine. Tu će se potom cijeli tjedan igrati turnir u malom nogometu do finalne utakmice koja je najavljena za 1. svibnja u 17 sati.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background