Projekt adrenalinskog turizma “Adriatic Canyoning” uspješno se primiče kraju

- 1. listopada 2019.

Proteklog vikenda u sklopu projekta “Adriatic Canyoning” na području Širokog Brijega i Gruda se održao “Herzegovina Adventure Week”.

Cilj ovog događanja je bio da se lokacije kanjon Borak i Peć Mlini promoviraju i prepoznaju kao destinacije aktivnog turizma. Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, predstavnici Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore uživali su u adrenalinskim aktivnostima kanjoninga, zip line-a, sportskog, te slobodnog penjanja i via feratti. Među njima i delegacija Grada Drniša, odnosno desetak Drnišana, uključujući gradonačelnika Josipa Begonju i zamjenika gradonačelnika Tomislava Dželaliju.

Riječ je o završnom događanju cjelokupnog projekta “Adriatic Canyoning” koji je započeo 1. srpnja 2017. godine, a koji se provodi u sklopu INTERREG – IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Grad Široki Brijeg nositelj je projekta, uz partnere: Grad Drniš, Grad Obrovac, Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRAnova, Općinu Grude i Agenciju za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Projekt “Adriatic Canyoning” je ukupne vrijednosti gotovo 2 milijuna eura, a završava 31. prosinca 2019. godine.

Prije službenog početka događanja održan je sastanak projektnog tima i upravnog odbora projekta na kojem je izvršena određena analiza i procjena dosadašnjeg dijela projekta. . Istaknuto je kako se projekt, kao i sve planirane aktivnosti, uskoro privodi kraju. Također, partneri na projektu potpisali su “Izjavu za implementaciju zajedničkog modela za bolje upravljanje i održivo korištenje prirodnih resursa”,  koji je izrađen u sklopu ovog zajedničkog projekta.

Poslušajte što je izjavio Ivo Pavković, projekt menadžer na projektu “Adriatic Canyoning”:

 

Načelnik Općine Grude, Ljubo Grizelj:

 

Gradonačelnik Grada Drniša, Josip Begonja za Radio Drniš je kazao:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian