Općina Ružić isplaćuje povećane potpore za osnovce i srednjoškolce

- 1. listopada 2019.

Jedinstveni upravni odjel Općine Ružić poziva korisnike da predaju zahtjeve za isplatu jednokratne potpore stimulativnog karaktera učenicima, studentima i vrtićkoj djeci.

Naime, na prijedlog načelnika Ante Pijuka, Općinsko vijeće Općine Ružić na svojoj 14. sjednici održanoj 25. rujna 2019. godine usvojilo je II. Izmjene i dopune Socijalnog programa Općine Ružić kojima su povećani iznosi stimulativnih potpora za učenike osnovne i srednjih škola. Tako će, zbog povećanih troškova obrazovanja uslijed primjene tzv. „Škole za život“ što je dodatno financijski opteretilo obitelji sa školskom djecom, ove godine učenici osnovne škole upisani u Osnovnu školu Antuna Mihanovića Petropoljskog – područne škole u Gradcu, umjesto dosadašnjih 500,00 kuna dobiti po 800,00 kuna dok će učenici srednjih škola sa prebivalištem na području Općine Ružić umjesto dosadašnjih 800,00 kuna dobiti po 1.000,00 kuna.

Za vrtićku djecu i studente visine stimulativnih potpora ostale su nepromijenjene, to jest 300,00 kuna za vrtićku djecu i 1.500,00 kuna za studente s prebivalištem na području Općine Ružić.

Financijska potpora uplaćivat će se na račun korisnika po zaprimanju zahtjeva.

Roditelji ili staratelji vrtićke djece, osnovnoškolca i srednjoškolaca trebaju u prostorije Općine Ružić u Gradcu, na adresi Put kroz Gradac 25, predati:

– potvrdu o upisu u školu, odnosno vrtić,
– zahtjev za isplatu jednokratne pomoći,
– kopiju osobne iskaznice,
– broj tekućeg ili žiro-računa.

Studenti s prebivalištem na području općine, neovisno o mjestu u kojem studiraju, trebaju, uz prije navedenu dokumentaciju, priložiti i potvrdu fakulteta da su upisani u akademsku godinu 2019./2020.

Uvjet za isplatu jednokratne pomoći je da domaćinstvo u kojem korisnici žive nema dugovanja prema općini s pozicije komunalne naknade.

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Ružić na telefon 022/872-811, e-mail nacelnik@opcina-ruzic.hr ili osobno u prostorijama općine radnim danom u vremenu od 08.00-14.00 sati.

Obrasci zahtjeva za isplatu jednokratne potpore za sve kategorije korisnika mogu se preuzeti osobno u prostorijama Općine Ružić svakim radnim danom u vremenu od 08.00 do 14.00 sati ili skinuti na linku:

http://www.opcina-ruzic.hr/documents/podnesite-zahtjev-za-isplatu-potpore-vrtickoj-djeci-ucenicima-i-studentima_543.pdf


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian