Prekrasna vranica Asta la Luce zvijezda Prominskih igara 2015.

- 4. svibnja 2015.

Foto: Anita Vukušić

Tradicionalne Prominske igre, koje su se po 61. put održavale na prostoru između Oklaja i Suknovaca privukle su u Oklaj brojne posjetitelje.

Pravo natjecanja, podsjetimo imaju samo oni koji su prominskih korijena, a odmjeravali su snage u starim pomalo zaboravljenim disciplinama: šijanju, bacanju kamena s ramena, potezanju konopa, balotama (muškarci i žene), juniori, seniori i veterani ogledali su se u trčanju,… Neizostavna je bila i utrka biciklista, najzabavnija utrka magaradi, a bez premca najatraktivnija utrka rasnih konja.

Sjajnim galopom Asta la Luce, kobila od obitelji Zorica iz Galopskog kluba Vreba iz Hrvaca, s 15-togodišnjim jahačem Bertom Pletikosićem ostavila je dosta iza sebe svoje konkurente. Prekrasna vranica Asta la Luce (GER) potomak Alipure ( GB ) – Alwuhush ( USA ) karijerom u svom klubu zasjenila je sve prethodnike i proslavila G.K.Vreba, gdje je otrčala ukupno 38 utrka ( u današnje vrijeme teško ostvarivo ) od toga 11 pobjeda, dok 13 puta bila je druga. Drugoplasirana bila je kobila Ava s jahačicom Lucijom Petrinović, a treća Sani koju je jahala Sabina Besednik.

U utrci na magarcima nije bilo iznenađenja – magarica Rajka i Paško Perić- Paica po tko zna koji put, prvi su prošli kroz cilj. Kamen s ramena najdalje je bacio Josip Hrstić, Ivan Juric najbolje upravlja biciklom, Luka Šego pobjednik je utrke juniora( do 14.god), Ivan Stanić najbrži je senior ( iznad 50.god), a Miroslav Barišić veteran.

Na balotama u ženskoj konkurenciji slavila je ekipa „Umri muški”, u muškoj “Matovilac”. U malom nogometu pobjedu je odnijela ekipa “Đilerice”, a u potezanju konopa “Lukendići”. Dok najbolju šijavicu igraju Milan Džapo i Dragan Čulina.

Organizator Općina Promina pobjednicima uz diplome udijelila je i novčane nagrade, vrijednosti preko 16.000 kuna. Prominska fešta i proslava Praznika rada u večernjim satima nastavljeni su u središtu Oklaja uz nastupe KUD-ova, te drugu godinu za redom koncertom Mate Bulića.

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Asta la Luce i Berto Pletikosić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Foto: Anita Vukušić

Rajka i Paško Perić Paica

Koncert Mate Bulića


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background