Predstavljeni EU projekti Grada Drniša

- 15. svibnja 2017.

U okviru “Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji”, a povodom Europskog tjedna građani su se imali priliku upoznati s lokalitetima i projektima financiranima sredstvima Europske unije. Konkretno u Drnišu iz projekta “Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka” kojeg je realizirao Grad Drniš.
O projektima Grada Drniša financiranim sredstvima fondova Europske unije građani su imali prigodu doznati više na predstavljanju održanom u petak u Velikoj gradskoj vijećnici. Gradonačelnik Drniša Josip Begonja je tom prigodom kazao:
{play}images/audio2/Begonja_eu_projekti1.mp3{/play}
Uz ovaj projekt Grad ide i u obnovu kulturne baštine Grada Drniša:

{play}images/audio2/Begonja_eu_projekti2.mp3{/play}

Od projekata koji su prijavljeni, a za koje Grad čeka odobrenje su: Izgradnja prometnice s infrastrukturom u stambenoj zoni Pazar, vrijednosti 1. 300.000 kuna, zatim 750.000 kuna vrijedna rekonstrukcija tržnice. Nadalje, u travnju ove godine predan je projekt Natura Drniš o kojemu je Ivana Sučić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti kazala:

{play}images/audio2/sucic-eu_projekti1.mp3{/play}

Osim navedenih projekata u pripremi su projekti Izgradnje reciklažnog dvorišta, Bratimljenja gradova, uređenja Poduzetničke zone u Drnišu.
Od socijalnih projekata prijavljen je projekt Poticanje i razvoj kulturnog i umjetničkog stvaralaštva mladih Grada Drniša:
{play}images/audio2/sucic-eu_projekti2.mp3{/play}

Ujedno u sklopu ove manifestacije u obnovljenoj Staroj mlinici otvorena je” Izložba od zrna do pogače”, u kanjonu Čikole osigurano je 50 besplatnih vožnji zipline-om te je održan duatlon i biciklistička utrka Miljevci-Trbounje. O rezultatima utrka u kojima je sudjelovalo 25 natjecatelja Irena Pulić je kazala:
{play}images/audio2/pulic_utrka.mp3{/play}

 

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian