Predstavljen plan razvoja drniškog turizma za narednih deset godina

- 2. ožujka 2016.

Foto: TZ Drniš

Plan upravljanja razvojem i marketingom drniškog turizma predstavljen je jučer u svojoj završnoj varijanti svim zainteresiranim subjektima koji su sudjelovali u njegovoj izradi proteklih mjeseci putem radionica – predstavnicima jedinica lokalne samouprave, gospodarskim subjektima, proizvođačima hrane, suvenira, OPG-a. Plan koji se realizira u okviru drniškog projekta „Razvoj turizma na rubnim krajevima Nacionalnog parka Krka” predstavili su njegovi autori i izrađivači, direktor EUPOLIS GRUPE Ranko Milić i marketinški stručnjak Krešimir Grubić. Cijeli projekt bit će dostupan zainteresiranim u okviru dvije knjige na web stranicama TZ Drniša i Grada Drniša. U veoma opširnom dokumentu pobrojane su brojne mogućnosti razvoja održivog turizma na drniškom području, dana strategija i procjene mogućeg razvoja kroz sljedećih deset godina. Iako postoji više mogućnosti realizacije ovog plana, po riječima Ranka Milića najefikasniji bi bio osnivanje razvojne agencije koja bi na sebe preuzela zadatak upravljanja i menadžmenta cjelokupnom destinacijom.

Krešimir Grubić je najavio kako će ovaj projekt 27. i 28. svibnja ove godine imati i svoju javnu prezentaciju na Danima otvorenih vrata koji bi u Drnišu trebali okupiti sve potencijalne subjekte – od onih koji nude turističke kapacitete do proizvođača hrane, vina, kulture, zabave, agencija. Cilj je na nju privući i što veći broj posjetitelja koji su zainteresirani za posjet i boravak u drniškom kraju odnosno koji bi organizirali takve posjete i dolaske.

Voditeljica projektnog tima Ivana Sučić napomenula je u uvodu kako je rok za dovršetak projekta pomaknut sa sredine prosinca prošle na sredinu lipnja ove godine – te još jedanput istaknula njegovu vrijednost od 632 tisuće eura od čega je 85 posto osigurano iz EU fondova.

Sudionike je pozdravio i gradonačelnik Josip Begonja napominjući kako je NP Krka lokomotiva razvoja drniškog turizma, te kako je suradnja na projektu „Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka” pružila mogućnost gradu Drnišu da se aktivno uključi i dobije nekoliko kvalitetnih turističkih sadržaja, te poboljša sveukupnu vlastitu turističku valorizaciju.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background