Poziv građanima sa šireg drniškog područja na javni uvid monografije ‘Drniški prilog domovinskom žrtvoslovlju’

- 7. listopada 2021.

U nakladi Udruge 142. brigade hrvatske vojske, Grada Drniša te općina Ružić, Promina i Unešić, u pripremi je monografija pod naslovom ‘Drniški prilog domovinskom žrtvoslovlju’ u kojoj su na jednom mjestu obuhvaćene civilne i vojne žrtve Domovinskog rata s područja Grada Drniša te općina Ružić, Promina i Unešić.

Riječ je o dokumentu koji svjedoči o civilnim i vojnim žrtvama u Domovinskom ratu s područja bivše Općine Drniš.

Radni materijal je u završnoj fazi te se pozivaju građani da obave uvid u pripremljeni materijal prije njegovog konačnog tiskanja te ukoliko imaju svojih saznanja o žrtvama da podatak zabilježe u bilježnicu koja se nalazi uz predstavljeni dokument.

Javni uvid traje zaključno do 12.10.2021. do 14,00 sati.

U Drnišu se može obaviti u prostorijama male gradske vijećnice dok za žitelje s područja općina Promina, Ružić i Unešić radni materijal se nalazi u prostorijama njihovih općina.

U radnom materijalu nalazi se 201 osoba, 104 civila dok su ostalo branitelji.

Planirano je da monografija bude predstavljena na obljetnicu osnutka 142. brigade.

Autori knjige su ravnatelj Gradskog muzeja Drniš Davor Gaurina, Fra Ivan Čupić, predsjednik Udruge 142. brigade Dragan Radeljak, no izdanje je obogaćeno i djelima pjesnika Miljenka Galića i Rose Petković, stihovima akademika Ivana Aralice te umjetničkim radom Josipa Botterija Dinija.

Za vrijeme javnog uvida građani mogu pregledati radnu verziju monografije te unijeti svoje primjedbe, prijedloge i sugestije.

Pozivaju se građani da to učine u što većem broju kako bi se na minimum svele eventualne nenamjerne moguće pogreške u podacima o žrtvama Domovinskog rata.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian