Pozdravite bicikliste na ruti kroz drniško područje

- 19. travnja 2016.

Tour of Croatia, međunarodna etapna biciklistička utrka kroz Hrvatsku, započinje danas sa startom u Osijeku. Sudjeluje 168 natjecatelja i više od 200 članova pratećeg osoblja ukupno 21 timova. Velika novost ove godine je sudjelovanje pet WorldTeam ekipa iz najvišeg ranga Svjetske biciklističke organizacije te nekih od najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.

Tour of Croatia manifestacija je koja povezuje prirodne ljepote, sport i promociju turističkih destinacija u događaj koji će pratiti milijuni gledatelja diljem Europe. Na svakoj o šest etapa utrke duge više od tisuću kilometara kroz 10 županija bit će deseci tisuća ljudi, zastave, transparenti, kud-ovi u narodnim nošnjama, vitezovi, mažoretkinje i razne druge skupine.

Biciklisti u trećoj etapi od Makarske do Šibenika, u četvrtak 21. travnja proći će i drniškim područjem rutom Kljaci – Umljanovići – Kričke – Drniš – Širitovci, te kanjonom preko Roškog slapa dalje prema Šibeniku. Polazak je s makarske rive u 11,00 sati, a prolazak našim područjem očekuje se između 13,00 i 14,00 sati.

Cilj ove etape je Šibenik gdje bi sudionici utrke trebali stići između 15,30 i 16,00 sati. Pozivaju se i Drnišani da se pridruže ovom važnom međunarodnom sportskom događaju i podrže sudionike utrke duž cijele etape kroz naše područje. Utrku će izravno prenositi HRT i Eurosport.

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, sudionika utrke i posjetitelja te nesmetanog odvijanja utrke, dolazit će do periodičnog zatvaranja određenih dionica cesta kojim će se kretati sudionici utrke te preusmjeravanja prometa na alternativne pravce.

Iz Policijske uprave šibensko kninske pozivaju sve sudionike u prometu da za vrijeme održavanja utrke poštuju uspostavljenu privremenu regulaciju prometa, postupaju po znakovima koje će im davati ovlaštene službene osobe te slušaju savjete redara organizatora utrke kako bi svojim ponašanjem u prometu pridonijeli sigurnom odvijanju ove biciklističke utrke.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background