Potvrđeno, drniška registracija DŠ

- 17. travnja 2015.

Ilustracija

Od 1. srpnja Drnišani koji po prvi put registriraju svoje vozilo i svi oni koji žele promijeniti sadašnje registarske oznake dobit će tablicu s oznakom Drniša.
Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prihvatilo je prijedlog Grada Drniša da umjesto predložene DN za Drniš bude određena oznaka DŠ. Ministarstvo je gradovima koji dosada nisu mogli dobiti „svoje” tablice, poslao prijedloge oznake za njihove gradove. Gradonačelnici su do 10. travnja 2015. godine mogli poslati mišljenja ili prijedloge za oznaku svog grada, nakon čega je donesena odluka o konačnim registarskim oznakama za 128 gradova za koje odluka nije sporna.
Poznate su i oznake za ostale gradove u našoj Županiji. Šibeniku tako ostaje ŠI, Knin dobiva oznaku KN, Vodice VD i Skradin SD.
Podsjećamo, Ministarstvo je nakon brojnih prigovora građana, pa tako i Drnišana zbog uklanjanja hrvatskog grba odustalo od prihvaćenog idejnog rješenja izgleda tablica. No, ipak će biti promjena. Tako će na već postojeću registarsku oznaku biti dodan znak Europske unije.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background