Potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta

- 24. kolovoza 2018.

Jučer je u Maloj gradskoj vijećnici potpisan ugovor za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Drniša. Ugovor su potpisali gradonačelnik Drniša Josip Begonja i Mario Lasan direktor tvrtke Geotehnika, koja će izvoditi radove. Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Prije potpisivanja ugovora okupljenima se obratio gradonačelnik Drniša Josip Begonja koji je kazao koja je vrijednost ovog projekta.

-Preko 80% sredstava osigurava se iz Europskih fondova, negdje oko 20% odnosno 350 000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i nešto manje od 100 000 kuna iz vlastitih sredstava proračuna Grada Drniša. Ovo je projekt koji je Grad Drniš započeo kroz izradu projektne dokumentacije prije dvije godine. Danas smo došli do čina potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova.

Projekt reciklažnog dvorišta predstavila je Ivana Sučić pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti.

-Riječ je o projektu izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša. Projekt smo prijavili u srpnju 2017. godine, a odluka o financiranju projekta je potpisana u listopadu 2017. godine. Vrijednost projekta je 3 219 000 kuna, od toga su prihvatljivi troškovi 3 039 000 kuna. Bespovratna sredstva koja su odobrena iznose 2 583 000 kuna, razliku podmiruje Grad Drniš i Fond za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini.

Kazala je koji su ciljevi ovog projekta i nabrojila aktivnosti koje su vezane uz projekt.

-Želi se postići povećanje stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Jedan od ciljeva je informiranje i obrazovanje stanovnika grada Drniša. To će se postići kroz brojne informativno-obrazovne aktivnosti koje su namijenjene odraslima i djeci. Prva i najvažnija aktivnost je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta. Zatim promidžba i vidljivost u sklopu koje će se izraditi brošure i letci kojima će se stanovništvo detaljnije informirati o projektu kao i o brojnim koristima koje reciklažno dvorište donosi.

Direktor Marinko Šindilj kazao je što će za građane drniša značiti ovo reciklažno dvorište kada bude izgrađeno.

-Podići ćemo razinu razdvajanja odnosno recikliranja otpada, što je i smisao ovog projekta. Moći ćemo bolje upravljati različitim sirovinama koje će se na kvalitetniji i bolji način plasirati do onih potrošača koji će to dalje plasirati. Odvojeno će se prikupljati papir, staklo, drvo, plastika, željezo, ali i ono što danas još uvijek završava u komunalnom otpadu.

Mario Lasan direktor tvrtke Geotehnika kazao je koliko će trajati radovi i kada bi trebali započeti.

-Ugovorni rok za završetak radova je 7 mjeseci od dana uvođenja u posao. Naručitelj je dužan nas uvesti u posao u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora. Nakon što nas naručitelj uvede u posao mi smo dužni započeti s radom u roku od 7 dana.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background