Potpisan Ugovor – Drnišu 2,7 milijuna kuna iz EU Fonda za regionalni razvoj

- 15. studenoga 2016.

Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj Grad Drniš ostvario je za izradu dokumentacije za projekt ‘Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša’.

Projektna dokumentacija podrazumijeva obnovu kulturnih dobara – ex Đačkog doma koji bi bio prenamijenjen u hostel, lokaliteta Gradina gdje bi bilo uređeno dječje igralište, caffe bar, pozornica na otvorenom te suvenirnica, Starog kina ‘Zora’ koji bi bio prenamijenjen u Centar za posjetitelje sa recepcijom, interpretacijskim centrom i multimedijalnom dvoranom te Društvenog doma u Siveriću koji bi bio Muzej rudarstva, ispostava Gradskoj muzeja Drniš.

Ugovor su danas u Šibeniku potpisali gradonačelnik Drniša Josip Begonja, ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac, te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU Tomislav Petric. Potpisivanju ugovora nazočio je i premijer RH Andrej Plenković

Grad Drniš aplicirao je u siječnju ove godine na Javni poziv “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine”, mjera A.
Ostvarena europska sredstva za ovaj projekt su 2.782.545,00 kn a sveukupna vrijednost projekta izrade dokumentacije je 3.658.650,00 kn.
Grad Drniš projektnu dokumentaciju treba sufinancirati u visini od 876.105,00 kn koje će predvidjeti u gradskoj blagajni za 2017. godinu a prema riječima gradonačelnika Begonje taj novac po završetku projekta bit će refundiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje EU projekata.

Projektna dokumentacija treba biti gotova do 2018. godine kada se očekuje novi natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, mjera B, kako bi Grad Drniš tada aplicirao za sredstva za samu realizaciju svega navedenoga a prema Studiji koju je izradio Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu potrebno je oko 32 milijuna kuna.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian