Potpisan sporazum o suradnji na izgradnji višestambene zgrade u Gradu Drnišu

- 23. lipnja 2020.

Ispred Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje državni tajnik Nikola Mažar a ispred Grada Drniša gradonačelnik Josip Begonja danas su potpisali Sporazum o međuresornoj suradnji na izgradnji višestambene zgrade u Drnišu na predjelu Pazar.

Svrha programa je stambeno zbrinjavanje na području Grada Drniša, a koje se provodi temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, a koje ima za cilj poticanje naseljavanja i ostanka stanovnika.
Ovim Sporazumom se Grad obvezao da će Središnjem državnom uredu prenijeti u vlasništvo zemljište pod brojem katastarske čestice 2121, k.o. Drniše površine 3.638 m².

Državni tajnik Nikola Mažar ovom prilikom istaknuo je da iako Drniš više nije potpomognuto područje osobna želja mu je bila završiti započete programe stambenog zbrinjavanja a najviše zbog toga jer dugi niz godina na podruju Drniša nije bilo mogućnosti ni kupnje, ni izgradnje državnih stanova.

Na nivou države krenulo se i u izradu članka u okviru Zakona o potpomognutim područjima nazvanog međuresorna suradnja a kako bi se jedinicama lokalne samouprave omogućilo da zajedno sa državom krenu u decentralizirano stambeno zbrinjavanje kako bi brže i efikasnije proveli isto na svom području. Najam stana od 50 kvadrata plaćati će se 130 kuna – kazao je državni tajnik Mažar:

 

Osim toga 18 projekata Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje provodi na području Grada Drniša:

 

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja kazao je kako pripreme za izgradnju zgrade traju već dvije godine:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background