Postavljeni šatori za 2. Međunarodni festival pršuta

- 2. rujna 2015.

Foto: Josip Živković

Još su dva dana preostala do otvaranja Međunarodnog festivala pršuta. Pred početak festivala ostaju samo završni detalji za doradu kako bi sve funkcioniralo u najboljem redu. Danas je zadnji dan za prijavu za dostavu uzoraka pršuta koji će se ocjenjivati na festivalu i posljednja mogućnost za prijavu za sudjelovanje na okruglom stolu. Upravo je okrugli stol, s temom “Uloga certifikacije proizvoda za trgovce i ugostitelje”, novina ovogodišnjeg sajma, a održat će se u Maloj gradskoj vijećnici u petak u 12,30 sati. Još jedna novina u odnosu na prošlogodišnji program jest radionica u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj s temom “Kako unaprijediti kvalitetu lokalnih razvojnih strategija”, koja će se u petak od 9 do 11 sati održati u dvorani NP Krka.
Za prvi dan festivala, u petak, priređeno je otvaranje izložbe “Povijest drniškog pršuta” u muzeju (u 10,30 sati), koje prethodi svečanom otvaranju festivala (u 11 sati), što ćete moći slušati u izravnom prijenosu Radio Drniša. Sajmeni dio i u petak i u subotu za posjetitelje će biti otvoren od 10,30 do 21 sat, uz prigodni program izvođača iz drniškog kraja.
Lokacija je nova: na igralištu podno osnovne škole bit će dva šatora – jedan za izlagače, drugi za izvođače. Šator za izlagače ove je godine prostraniji za 200 m², ukupne površine od 800 m². Pored šatora bit će smještani štandovi na kojima će se posjetiteljima nuditi autohtona jela.
U drugom šatoru, veličine 500 m², nudit će se sva ostala hrana i piće, a u istom će se prostoru održavati zabavni večernji program u organizaciji “MAKINE 2014”, s početkom u 21 sat u petak i u subotu, a ulaznice će se naplaćivati 30 kn. Cjelokupni program festivala možete pogledati ovdje.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background